BVBTitlurile "Banca Transilvania", din nou cele mai lichide

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 iunie 2016

"Deal"-urile cu acţiuni TLV au însumat mai mult de jumătate din lichiditatea totală

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dominată, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, de trei "deal"-uri realizate cu titluri "Banca Transilvania" (TLV), care au totalizat 40,88 milioane de lei. Transferurile au fost încheiate la preţul unitar de 2,21 lei, cotaţia TLV urcând cu 0,91%. Pachetul de 18,5 milioane de acţiuni tranzacţionat ieri reprezintă 0,61% din societate.

Opt dintre principalii indici ai BVB au încheiat în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 77,87 milioane de lei (17,18 milioane euro), mai mare decât cel realizat în şedinţa precedentă.

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction subliniază: "Bursa a deschis săptămâna cu creşteri pentru majoritatea indicilor şi cu o lichiditate mai mare decât de obicei. Indicele BET-FI a avut cea mai mare creştere, 1,09%, ajutat de creşterile de 3,12% de la SIF Transilvania (SIF3), 2,24% la SIF Oltenia (SIF5) şi 1,42% la SIF Banat Crişana (SIF1). Faptul că acţiunile Transgaz (TGN) s-au aflat la data ex-dividend a dus la o scădere de 8,87% a cotaţiei, contrabalansată însă de evoluţiile bune ale acţiunilor BRD - Groupe Societe Generale (BRD), +2,39%, OMV Petrom (SNP), +2,46% şi Erste Bank (EBS), +2,67%. Valoarea tranzacţiilor a depăşit 17 miiloane de euro, dintre care 16,76 milioane pe piaţa de acţiuni şi circa 500.000 pe cea de certificate. Mai mult de jumătate din tranzacţii au fost «deal»-uri cu acţiuni Banca Transilvania (TLV)".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus, de asemenea, de acţiunile TLV, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 10,58 milioane de lei.

Titlurile "Romgaz" (SNG) au crescut cu 0,41%, la 24,4 lei/unitate, în urma unui rulaj de 6,43 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pentru micul investitor, nimeni nu spune adevarul! de ce in luna mai principalele banci de investitii au recomandat investitorilor sa pregateasca "cash" pentru iunie (sunt actiuni care acum merita cumparate ,a se vedea deal-uri),printre specialisti poate este cineva care sa ne spuna pentru cine fac cartile fondurile BT si conducerea tlv,atentie sporita pe energie,principalele banci de investitii isi mentin recomandarea vinzare pt productia de petrol,gaze si energie electrica

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro