BVBTranzacţiile cu acţiuni BRD, peste un sfert din lichiditatea BVB

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 august 2015

Tranzacţiile cu acţiuni BRD, peste un sfert din lichiditatea BVB

Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Transferurile cu acţiuni au depăşit 7 milioane euro, puţin sub media anului"

Lichiditatea Bursei de Valori Bucureşti nu a fost "foarte lăudabilă" în şedinţa de ieri, ne-a declarat Marcel Murgoci, directorul de tranzacţionare de la Estinvest Focşani.

Transferurile cu titluri BRD au însumat 9,24 milioane lei, reprezentând aproape 28% din lichiditatea totală de 33,07 milioane lei. Cotaţia BRD a urcat cu 0,26%, la 11,65 lei/unitate.

Ovidiu-George Dumitrescu, CFA Deputy General Manager în cadrul Tradeville, ne-a transmis: "Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni de la BVB a depăşit 7 milioane de euro, puţin sub media anului curent. Toţi indicii BVB au marcat creşteri, liderul fiind indicele companiilor legate de sectorul energetic (BET-NG), care a avansat aproape 1% pe fondul creşterii de astăzi (ieri, n.r.) a preţului petrolului. Indicele principal, BET, a avansat 0,49% în timp ce ceilalţi indici au crescut şi ei, cu valori între 0,2% si 0,6%".

Domnul Dumitrescu ne-a mai declarat că cea mai mare creştere pe piaţa reglementată au avut-o acţiunile Electromagnetica SA (ELMA), pe fondul unor volume "neobişnuit de mari, cel puţin raportat la ultimele săptămâni".

"Dintre companiile din indicele BET cele mai mari avansuri le-au marcat titlurile OMV Petrom (SNP) cu +2,7% şi BVB cu +1,62%. Din indicele BET, cele mai slabe performanţe au fost ale titlurilor Electrica (EL), de -0.63% şi Fondul Proprietatea (FP), de -0.43%", potrivit acestuia.

EL a înregistrat transferuri de 4,088 milioane lei.

Acţiunile Transelectrica (TEL) au însumat tranzacţii de 2,88 milioane lei. Cotaţia TEL a crescut cu 0,55%, la 27,6 lei/unitate.

Titlurile Metalica Oradea (MEOR) au înregistrat transferuri de 2,29 milioane lei. Cotaţia MEOR a scăzut cu 8,12%, la 4,05 lei/unitate.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,52%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor a crescut cu 0,22%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a sporit şi el cu 0,45%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,56%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
ALPHA BANK
ifep.ro
UNNPR
Hidroelectrica

Curs valutar BNR

07 Dec. 2021
Euro (EUR)Euro4.9485
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3946
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7550
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8231
Gram de aur (XAU)Gram de aur251.5919

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
croco.ro
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro