Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

CA SĂ POATĂ CANDIDA MAI UŞOR LA ALEGERILE PREZIDENŢIALE,Tăriceanu a preluat un partid, în loc să înfiinţeze unul

CĂTĂLINA N. MĂNOIU
Ziarul BURSA #Politică /

Tăriceanu a preluat un partid, în loc să înfiinţeze unul

Partidul Naţional al Mediului (PNM) a fost preluat de Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, vineri, pentru ziarul BURSA, Virgil Guran, deputat de Prahova.

Partidul Naţional al Mediului este cel care a contactat Grupul de Iniţiativă pentru Păstrarea Identităţii Liberale, lansat recent de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, conform comunicatului de presă, transmis în cursul zilei de vineri şi semnat de Marius Nicolae Mateescu, actualul preşedinte al Partidul Naţional al Mediului (PNM).

Potrivit comunicatului PNM, cele două structuri au hotărât formarea a două comisii de lucru care au ca obiectiv susţinerea candidaturii lui Tăriceanu la Preşedinţia României şi identificarea unor problematici comune, "de natură doctrinară", menite să se regăsească în noul statut care a fost adoptat în cadrul Congresului Partidului Naţional al Mediului, care a avut loc vineri. La congresul amintit, conducerea Partidului Naţional al Mediului a decis şi schimbarea denumirii partidului în Partidul Liberal Reformator (PLR).

Se pare că decizia lui Călin Popescu Tăriceanu să se înscrie într-un partid existent, în loc să înfiinţeze unul nou, a fost determinată de timpul destul de scurt până la expirarea termenului limită de depunere a candidaturilor pentru alegerile prezidenţiale, potrivit surselor politice citate de presă.

Pentru înregistrarea unui partid, este nevoie să existe cel puţin 25.000 de membri fondatori, domiciliaţi în cel puţin 18 judeţe şi Bucureşti, dar nu mai puţin de 700 de persoane pentru fiecare dintre acestea, potrivit Legii Partidelor Politice.

Cererile de înregistrare a partidelor trebuie depuse la Tribunalul Bucureşti, unde sunt afişate timp de 15 zile. După această perioadă, instanţa are la dispoziţie, pentru a se pronunţa, o periodă de timp cel mult egală cu cea de afişare a cererilor.

Astfel, de la momentul depunerii cererii de înregistrare a unui partid politic şi la primirea aprobării din partea Tribunalului pot trece şi 30 zile.

În cazul în care cineva contestă cererea, perioada poate fi şi mai lungă.

Prin intrarea în Partidul Naţional al Mediului, Călin Popescu Tăriceanu devine al doilea fost prim-ministru de după 1989 care alege să adere la o formaţiune politică aflată în afara Parlamentului, la momentul respectiv.

Primul a fost Mihai Răzvan Ungureanu, care s-a înscris în partidul Forţa Civică, iar, la scurt timp, a fost ales preşedintele acestuia.

Noua conducere interimară a Partidului Liberal Reformator, care va funcţiona până la viitorul congres, anunţat pentru începutul lunii viitoare, este prezidată de Graţiela Gavrilescu, fost deputat PNL care a părăsit partidul, ca să se alăture proiectului politic al lui Tăriceanu.

Ceilalţi membri ai conducerii interimare ai PLR sunt: Nicolae Alexandri, Elena Anuţoiu, Florică Calotă, Daniel Chiţoiu, Ion Cupa, Andrei Gerea, Virgil Guran, Sorin Ilieşiu, Nicu Marcu, Marius Nicolae Mateescu, Ovidiu Mihuţ, Viorel Palaşcă, Gabriela Păun, Radu Stroe, Mihai Stănişoară, Mihai Tararache, Mirel Taloş, Sorin Teju şi Ioan Uţiu.

Partidul Naţional al Mediului a fost înfiinţat în iulie 2013.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Mult zgomot pentru nimic. Tariceanu este istorie (trista) si nu conteaza in ecuatie. Un zero neglijabil.

  1. nu fi asa sigur. decat cu pnl ul vopsit in portocaliu, cu macovei si boc la masa, mai bine alta varianta

   Cu putin noroc Macovei va deveni "Angela Merkel" a Romaniei; daca le privesti atent chiar seaman putin, in plus Makovei este mai desteapta, din pacate are handicapul "materiei de lucru, adica neamul romanesc si mai ales cloaca politica damboviteana, fanarul bucurestean. 

   Nu contrazic, nu mai conteaza, pentru PNL, poate si pentru PSD, poate pentru orice alta formatiune politica pe care o va conduce, pentru ca a demonstrat fara echivoc faptul ca dansul a fost o curva politica, foarte ieftina se pare, dar si faptul ca politica este o curva, si chiar foarte ieftina in Romania. Acum cred ca este foarte clar ca politica in Romania se faca fara nici un fel de crez politic, fara principii, si doar pentru autoprotectie impotriva legii civile si penale si importiva oprobriului public, adica a legii morale. Din aceasta cauza nu este neglijabil. El trebuie disecat, analizata intreaga sa evolutie, apartenenta la grupul Nastase, Voiculescu, Patriciu, Hrebenciuc, Geoana, si a restului locotententilor acestora, incluzandu-l oarecum si pe Iliescu. Analistii si jurnalistii politici dar si cei sociali trebuie acum sa revada modul lor de parvenire, modul lor de furt public, de "politruceala". Exact ce trebuia Romaniei dupa experienta negativa a conducerii tip "Ceasusescu si Securitatea". Numai ca Ceausescu a fortat comunitatea din Romania sa munceasca, iar bunicii si parintii nostri ne-au lasat o tara care in 1975 inca se intrecea cu tarile occidentale din orice punct de vedere. Iar acest lucru nu il spun eu ci turistii si politicienii straini. Insa, cei 25 de ani de crestere au fost contrabalansati de 25 de ani de suferinta. Acum, dupa 25 de ani dupa ce nu mai exista acel Ceausescu, dar exista acea Securitate, prin oamenii ei mai vechi si mai noi, noi suntem mai liberi, putem sa spunem bancuri, sa barfim, sa ne batem jos unii de altii in mod liber, la orice nivel, ne putem fura si scapa justitiei, putem sa ne mandrim cu o lipsa de respect a strainilor fata de cetatenii acestei tari. Si muncim si ne imbatam zilnic, noi cei destepti, iar taranii, batranii si oamenii mai saraci cu duhul sufera si mor. Iar dl.Tariceanu si altii ca el isi permit sa-si bata joc de tot ce inseamna valoare si respect. De aceea conteaza si va conta aceasta tipologie de om. Dar doar ca sa-l invatam si sa-l evitam.

   Sunt scarbit de astfel de politicieni ,care nu au nici o coloana vertebrala,nu au nimic cu tara asta,sunt strict pentru interesele lor MESCHINE. Pentru Tariceanu ,ca sa fie tot tacamul complect mai trebuie sa divorteze a 6-a oara si astfel e complecta ,caracterizarea d-lui.

   pai morcovei a ta nu a luat 10 voturi in partidul ala basist, ce sanse poate avea ? Si ai dreptate, e desteapta, sa convingi oamenii ca esti anticomunista cand ai fost procuror comunist si fiica de general de securitate, e o realizare!

   PS Diferenta uriasa intre morcovei a ta si Merkel este ca Merkel nu a baut toata viata cat bea macovei intr-o zi!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie