Cadouri de Crăciun

2016

Decembrie, luna marilor ninsori liniştite, albe şi curate, din sufletele care nu ţin cont de prognoza meteo şi de realităţile economice a sosit. Dacă ţinem cu adevărat la noi şi la cei din jurul nostru ar fi bine să o întâmpinăm aşa cum se cuvine.
Sunet de clopoţei, miros de cozonaci, zâmbete largi pe feţele copiilor, sarmale puse la "bronzat" în cuptor, sunt câteva dintre ingredientele care fac special finalul de an.

Revistă cu idei de cadouri special editată cu ocazia sărbătorilor de Crăciun.
Revista „Cadouri de Crăciun” susţine de peste un deceniu Campania Umanitară „Atelierul lui Moş Crăciun la ziarul BURSA”.

Arhiva revistei

 

2019

Vrem sau nu vrem, ne bucurăm sau nu, peste noi vor veni ninsorile şi sărbătorile de iarnă. Afară ninge. La 10 ani vibrezi de bucurie şi abia aştepţi să ieşi la joacă, la 20 de ani te gândeşti să faci nişte ”îngeraşi” în omătul proaspăt aşternut alături de persoana iubită, la 50 îţi faci socoteli legate de timp, cât va dura să deszăpezeşti aleea/ maşina/ curtea şi cât vei face până la locul de muncă, la 80... nu mai contează, cel mult îţi reaminteşti de dureri mai vechi, cu care deja te-ai împrietenit.

Apărută în: 19 Decembrie 2019

2018

Când griul cotidianului riscă să ne mânjească ireversibil albul sufletelor, este absolut necesară o ninsoare izbăvitoare care să ne ofere, măcar, iluzia purităţii pierdute. La final de 2018 ar fi bine să ningă mult, o ninsoare care să troienească toată răutatea din această lume şi, cel puţin pentru câteva zile, să ne bucurăm de un alb imaculat, care să ne liniştească pentru următoarele 365 de zile.

Apărută în: 14 Decembrie 2018

2017

Marea sărbătoare a familiei se apropie în ritm clar de clopoţei şi sunet cald de colinde. Pe pârtiile albe ale sufletelor curate alunecă săniile lui Moş Crăciun, încărcate cu daruri, materiale şi spirituale. Fără un astfel de derdeluş bine "lustruit", orice sanie cu cadouri se împotmoleşte, aşa că drumul Moşului poate fi deschis doar de noi.

Apărută în: 12 Decembrie 2017

2015

Un observator atent al evenimentelor interne şi internaţionale ar putea să spună, citând titlul unui roman al lui John Steinbeck, că ne pregătim pentru "iarna vrajbei noastre". Într-un moment în care toate rânduielile acestei lumi par a fi puse într-o neorânduială atent studiată de forţe mai mult sau mai puţin oculte, devine esenţial pentru oamenii obişnuiţi să se ancoreze cu funiile sufletului de acele puncte fixe care aduc pacea şi liniştea.

Apărută în: 11 Decembrie 2015

2014

Fiecare dintre noi am primit la naştere diverse daruri.Nu sunt împachetate, nu pot fi pipăite şi în funcţie de cursul vieţii fiecăruia este posibil să nici nu le descoperim niciodată, rămânând adânc îngropate în noi. Din fericire cele mai multe ies la lumină la timpul oportun spre bucuria noastră şi a celor de lângă noi.

Apărută în: 9 Decembrie 2014

2013

În pragul marii sărbători a Crăciunului fiecare om trage o linie şi îşi face nişte minime socoteli, în care sunt puse pe aceeaşi coloană acumulările financiare şi cele sufleteşti, din care se scad cu scrâşnet de dinţi supărările şi datoriile, iar la final se constată că încă un an din viaţa fiecăruia s-a dus şi nu se mai întoarce. La finele unui an cu 13 în coadă suntem tentaţi să vorbim de ghinion şi de noroc.

Apărută în: 9 Decembrie 2013

2012

În viaţa unui om sunt multe lucruri trecătoare care intr-un moment sau altul par a fi obstacole imposibil de depăşit. Avem impresia că nu vom trece niciodată de un examen, că nu vom putea depăşi o criză, personală, de grup, naţională, mondială, financiară, morală, sentimentală, dar din fericire viaţa ne-a demonstrat că de cele mai multe ori o facem.

Apărută în: Decembrie 2012

2011

A şti să oferi un cadou este o adevărată artă. Modul în care te pregăteşti pentru a face acest gest, felul cum alegi obiectul, priceperea înmânării darului, toate acestea la un loc spun multe despre personalitatea fiecăruia.
Dacă se întamplă să mai uităm, prinşi în chingile grijilor cotidiene, de o zi de naştere, de aniversarea unui eveniment, şi ratăm ocazia de a dărui, un obiect sau o vorbă bună, cu siguranţă că nimeni nu uită de sărbătoarea Crăciunului cu multiplele ei semnificaţii laice şi religioase.

Apărută în: Decembrie 2011

2010

În săniuţa trasă de reni, călare pe un cal, în ultimul model de limuzină, cu avionul sau cu "maşina timpului", un lucru e sigur: Moş Crăciun va ajunge, intr-o singură noapte, la toţi copii din lume!
Asta o ştim cam de cănd am invăţat să mergem, cu mult înainte să fi citit prima carte, cu ani buni înaintea primului sărut, şi ,fără dubii, înainte să vină criza economică.

Apărută în: Decembrie 2010

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6699
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1198
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7698
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.5697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo