"CaixaBank", pe pierderi

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 01 februarie 2016

"CaixaBank", pe pierderi

"CaixaBank" SA, a treia bancă majoră din Spania, a raportat pierderi pentru ultimul trimestru din 2015, ca urmare a deprecierii deţinerii sale la grupul petrolier "Repsol" SA (12,14%).

Pierderea netă a fost de 182 de milioane de euro (199 de milioane de dolari), comparativ cu un profit net de 288 de milioane de euro în trimestrul al treilea. Analiştii preconizau un profit mediu de 101,5 milioane de euro.

Pe întreg anul trecut, instituţia financiară a obţinut un câştig net de 814 milioane de euro, mai mare cu 31,3% faţă de 2014, conform anunţului făcut de aceasta vineri.

Avansul se datorează achiziţiei operaţiunilor retail derulate de banca britanică "Barclays" Plc în Spania. Totuşi, profitul anual nu a atins aşteptările analiştilor: 1,1 miliarde de euro.

Veniturile nete din dobânzi realizate de bancă au sporit la 1,045 miliarde de euro în ultimele trei luni din 2015, de la 1,038 miliarde de euro în trimestrul al treilea.

"CaixaBank" are în plan să-şi majoreze de patru ori profitabilitatea până în 2017, pe fondul reorganizării deţinerilor sale în acţiuni. Banca şi-a constituit provizioane pentru potenţiale "provocări legale" în sectorul ipotecar.

Creditele neperformante ca proporţie în totalul împrumuturilor acordate de "CaixaBank" au scăzut la 7,9%, de la 8,7% la finele lunii septembrie.

În decembrie 2015, banca şi-a înstrăinat deţinerile la "Grupo Financiero Inbursa" SAB şi "Bank of East Asia" Ltd. către compania-mamă "Criteria Caixa" SA.

Pierderile consemnate de banca spaniolă din deprecierea participaţiei la "Repsol", din cauza declinului cotaţiilor petroliere, au fost de 342 milioane de euro (sumă pierdută pe segmentul veniturilor din investiţii).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6067
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8649
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.4131

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro