ZIARUL BURSA

07 octombrie
Cuneiforme la Banca Naţională a României

Cuneiforme la Banca Naţională a României

MAKEBănci-Asigurări / 1 februarie 2016

Banca Naţională ţine morţiş să se facă de râs, susţinând că angajaţii săi nu sunt datori să-şi dea publicităţii veniturile, într-un răspuns oficial, la o solicitare formulată de Redacţia BURSA.

Imediat după Anul Nou, redactorul şef al ziarului BURSA Ancuţa Stanciu a observat că declaraţiile de avere ale angajaţilor BNR, la rubricile de venituri salariale, prezintă cuneiforme, căci nu conţin cifre arabe, ci liniuţe.

Pe 6 ianuarie, Ancuţa Stanciu a transmis la BNR următoarea solicitare:

"Vă rugăm să ne indicaţi în baza cărei legi/regulament conducerea BNR nu este obligată să îşi publice veniturile în declaraţiile de avere".

Băncii Naţionale i-a luat trei săptămâni să răspundă.

PRECIZĂRIDe la Banca Naţională a României

Bănci-Asigurări / 1 februarie 2016

Referitor la articolul publicat la data de 29.01.2016 pe site-ul link: www.bursa.ro, cu titlul "Carabulea a renunţat la controlul «Carpatica» pentru 5 milioane de euro", banca centrală face următoarele precizări:

În exercitarea atribuţiilor sale prevăzute de lege, Banca Naţională a României are responsabilitatea de a evalua, pe o bază continuă, calitatea acţionarilor existenţi ai unei instituţii de credit.

PRECIZĂRIDe la Ziarul "BURSA"

ADINA ARDELEANUBănci-Asigurări / 1 februarie 2016

Banca Naţională a României, prin Serviciul Relaţii Mass-media, Direcţia Comunicare, ne-a transmis că ridicarea dreptului de vot pentru cel mai mare acţionar al Băncii Carpatica, Ilie Carabulea, nu a afectat dreptul de proprietate asupra acţiunilor deţinute de acesta, drept precizare la articolul "LEGAT DE MÂINI DE BNR/ "Carabulea a renunţat la controlul Carpatica pentru 5 milioane de euro".

"România şi Irak trebuie să-şi coordoneze activitatea în domeniile spionajului şi apărării"

"România şi Irak trebuie să-şi coordoneze activitatea în domeniile spionajului şi apărării"

EMILIA OLESCUInternaţional / 1 februarie 2016

Ţara noastră poate concura cu succes în Irak, în domeniul echipamentelor sau în pregătirea soldaţilor şi poliţiştilor, ne-a spus, într-un interviu, Excelenţa Sa domnul Hussain Sinjari, Ambasador al Republicii Irak în România. Domnia sa consideră că ar trebui ca ţările noastre să îşi coordoneze activitatea în domeniile spionajului şi apărării.

Japonia a făcut ultimul pas de la Abenomics către economia kamikaze

ESTE DOBÂNDA NEGATIVĂ DE POLITICĂ MONETARĂ ULTIMA SPERANŢĂ ÎN ŢARA SOARELUI RĂSARE?Japonia a făcut ultimul pas de la Abenomics către economia kamikaze

CĂLIN RECHEAInternaţional / 1 februarie 2016

CĂLIN RECHEA

Până la sfârşitul anilor "80, Japonia a cunoscut o dezvoltare fără precedent, al cărei motor a fost, în principal, exportul bazat pe înalta tehnologie. Bursa de la Tokyo a atins un maxim istoric în 1989, deşi în anii "70 şi "80 yenul a cunoscut o apreciere aproape continuă faţă de dolarul american.

Creşte inflaţia în zona euro

Creşte inflaţia în zona euro

V.R.Jurnal de criză / 1 februarie 2016

Rata anuală a inflaţiei din zona euro a urcat la 0,4% în ianuarie, de la 0,2% în decembrie 2015, potrivit estimării preliminare publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Ediţia din 07.10.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Norvegia cumpără sume record de coroane

ALINA VASIESCUInternaţional / 1 februarie 2016

Banca centrală a Norvegiei îşi va majora până la un nivel record achiziţiile de monedă naţională (coroane) în februarie, în condiţiile în care ţara scandinavă este afectată de prăbuşirea preţului petrolului.

"CaixaBank", pe pierderi

"CaixaBank", pe pierderi

ALINA VASIESCUInternaţional / 1 februarie 2016

"CaixaBank" SA, a treia bancă majoră din Spania, a raportat pierderi pentru ultimul trimestru din 2015, ca urmare a deprecierii deţinerii sale la grupul petrolier "Repsol" SA (12,14%).

BVBO săptămână de scădere pentru BVB

ANDREI STANPiaţa de Capital / 1 februarie 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri apreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mică decât în ziua precedentă, de 31,2 milioane de lei (6,88 milioane...

MACRO NEWSLETTER 1 Februarie 2016

MACRO NEWSLETTER 1 Februarie 2016

Internaţional / 1 februarie 2016

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro a crescut cu o rată anuală de 2,3% în decembrie 2015, după un avans de 2,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 7,8% a creditului guvernamental şi a unui avans de 0,8% a creditului...

America confuziei

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 1 februarie 2016

CRISTIAN PÎRVULESCU

Astăzi,1 februarie, odată cu desfăşurarea caucus-ului din Iowa, se lansează oficial cursa pentru desemnarea reprezentantului fiecăruia dintre cele două mari partide americane pentru alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie.

REVISTA PRESEI 01.02.2016

Willy HomnerRevista Presei / 1 februarie 2016

ADEVARUL 

Parlamentarii se întorc luni la muncă. Ce îi aşteaptă

Senatorii şi deputaţii se întorc la muncă după o pauză de cinci săptămâni. În sesiunea de primăvară a Parlamentului, aleşii vor avea pe agendă câteva proiecte restante:...

Cuneiform script at the NBR

Cuneiform script at the NBR

MAKE (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 1 februarie 2016

The National Bank of Romania is hell-bent on embarrassing itself, claiming that its employees are not required to disclose their revenues, in an official response to an enquiry formulated by the BURSA editorial office.

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo