Camera Deputaţilor: Certificatul de identitate sportiv se va putea obţine şi online

T.B.
Politică / 16 aprilie

Camera Deputaţilor: Certificatul de identitate sportiv se va putea obţine şi online

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că Agenţia Naţională pentru Sport va fi obligată să pună la dispoziţia cetăţenilor o platformă de comunicare online prin care să se poată obţine certificatul de identitate sportiv sau radierea lui, conform agerpres.

S-au înregistrat 262 de voturi pentru şi o abţinere, informează sursa.

Proiectul completează în acest sens articolul 23 şi anexa Legii 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, transmite sursa.

Potrivit celor adoptate, prin hotărâre a autorităţilor deliberative ale administraţiei publice locale se pot aloca sume din bugetul local pentru premierea, în limita sumelor aprobate în bugetul unităţii administrativ-teritoriale, a performanţelor deosebite obţinute la competiţiile sportive interne şi internaţionale oficiale. În legea în vigoare alocarea sumelor pentru premiere se făcea în condiţiile legii, relatează sursa.

Deputaţii au introdus un nou alineat potrivit căruia "autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale elaborează normele generale de folosire a mijloacelor materiale aflate în administrarea lor şi a mijloacelor financiare pentru activitatea sportivă, care provin din alocaţii de la bugetul local", indică sursa citată.

De asemenea, actul normativ prevede că Agenţia Naţională pentru Sport va pune la dispoziţia structurilor sportive şi o platformă online prin care acestea vor putea solicita recunoaşterea şi înscrierea în Registrul sportiv, precizează agerpres.

Dovada înregistrării în Registrul sportiv va fi comunicată beneficiarului prin poştă, cu confirmare de primire, sau prin mijloace electronice, în termen de maximum 14 zile, conform aceleiaşi surse.

Pentru înregistrarea în Registrul sportiv prin mijloace electronice se utilizează semnătură pentru care există certificare calificată conform dispoziţiilor legale în vigoare, indică sursa.

În termen de 30 zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport aprobă, prin ordin, conţinutul şi modalitatea de acces la platforma online prevăzută, precizează agerpres.

Camera Deputaţilor este for decizional, adaugă sursa.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb