Campus Apple de un miliard de dolari

Ziarul BURSA #Internaţional /

Apple va investi 1 miliard de dolari pentru construirea unui nou campus în North Austin, Texas, a anunţat producătorul iPhone.

În următorii trei ani, compania urmează să înfiinţeze şi alte centre de operaţiuni în Seattle, San Diego şi Culver City, California, precum şi să extindă activităţile din Pittsburgh, New York şi Boulder, Colorado.

Campusul din North Austin va avea o capacitatea iniţială pentru 5.000 de angajaţi, care va ajunge ulterior la 15.000 de angajaţi, informează news.ro. Noul campus va fi localizat la circa 1 kilometru de sediul actual al Apple din Austin şi va oferi posturi de ingineri, cercetători, specialişti în finanţe, vânzări şi relaţii cu clienţii. În urma acestei extinderi, Apple va deveni cel mai mare angajator privat din Austin. "Apple este mândră să aducă noi investiţii, locuri de muncă şi oportunităţi în oraşe din Statele Unite şi să dezvolte semnificativ parteneriatul de un sfert de secol avut cu acest oraş şi oamenii din Austin", a afirmat directorul general al Apple, Tim Cook, într-un comunicat. Guvernatorul statului Texas, Greg Abbott, a afirmat că decizia "este o dovadă a calităţii ridicate a forţei de muncă şi a mediului economic fără egal oferit de Texas".

Pe de altă parte furnizorii grupului american vor analiza mutarea producţiei telefoanelor iPhone din China în altă ţară, dacă tarifele impuse de SUA pentru produsele electronice importate vor creşte exploziv, însă deocamdată compania americană nu are planuri referitoare la o mutare. Furnizorii acestei companii intenţionează să păstreze modelul actual de producţie chiar dacă autorităţile americane vor introduce taxe vamale de 10% pentru smartphone-urile din China, însă vor reanaliza situaţia dacă preşedintele Donald Trump va decide să introducă tarife vamale de 25%. Până acum, telefoanele iPhone, din care majoritatea sunt asamblate de subcontractorul taiwanez Hon Hai Precision Industry Co. la uzinele din China şi livrate la nivel mondial, au fost scutite de războiul comercial dintre primele două economii ale lumii. Analiştii de la RBC au calculat că introducerea unor tarife vamale de 10% ar duce la o scădere cu un dolar a câştigurilor pe acţiune realizate de Apple, dacă toate produsele vândute de Apple în SUA ar fi vizate de aceste taxe, iar compania Apple ar absorbi costurile.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS