Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

CARTEL ALFA ŞI CONFINDUSTRIA ROMÂNIA:Protocol pentru siguranţa la birou

A.D.
Comunicate de presă /

Protocol pentru siguranţa la birou

Un protocol de colaborare pentru îmbunătăţirea siguranţei la locul de muncă, pentru a face faţă crizei sanitare generate de pandemie, a fost încheiat de Confederaţia Naţională Sindicală Cartel ALFA şi Patronatul Confindustria România, anunţă comunicatul de presă trimis redacţiei.

Cartel ALFA şi Confindustria România, îşi desfăşoară misiunea din două poziţii diferite şi au autonomie operaţională. Cu toate acestea, au dorit să-şi unească forţele prin acest protocol, pentru a proteja individul, indiferent de funcţia sau rolul pe care îl ocupă în cadrul unei companii.

Acest protocol de colaborare este important pentru că demonstrează cum colaborarea pentru un unic proiect sanitar, poate găsi rapid o abordare operativă comună, eficientă şi indispensabilă în faza de repornire a economiei.

"Având în vedere numărul important de angajatori italieni de pe piaţa românească,

apreciem în mod deosebit responsabilitatea demonstrată de Confindustria România. Suntem interesaţi să stabilim relaţii bune de parteneriat, pentru a putea garanta locuri de muncă de calitate, cu standarde înalte în ceea ce priveşte siguranţa şi sănătatea angajaţilor.

Bogdan Hossu, preşedinte CNS Cartel ALFA , a declarat: "Experienţa noastră sindicală consolidată în teritoriu şi exemplele de best practice din Italia propuse de Confindustria România, împreună, reprezintă noua viziune despre cum vom putem acţiona concret, în mod rapid, activând măsuri extraordinare pentru a face faţă unei crize extraordinare. Suntem convinşi de importanţa dezvoltării de activităţi care să genereze profit, creând valoare adăugată pentru toţi, chiar şi prin intermediul unei forme de asistenţă sanitară.Având ca punct de plecare chiar actuala criză vom putea oferi, împreună, mai multăsiguranţă pentru toţi cei implicaţi pe piaţa muncii, cu respect pentru sănătatea şi viaţa familială."

Acest proiect dintre o confederaţie sindicală şi o asociaţie patronală de industriaşi şi investitori italieni, ia naştere pe fondul unei situaţii de criză.

Giulio Bertola, preşedinte Confindustria România, declară: "Consider că este un protocol istoric, de mare responsabilitate socială, care întăreşte de asemenea şi valorile care au stat la baza înfiinţării organizaţiilor pe care le reprezentăm, respectând în acelaşi timp rolurile individuale pe care le avem, pe de o parte cel de confederaţie sindicală şi de cealaltă parte cel de patronat.

Există o conexiune indispensabilă între repornirea economică şi coeziunea socială. Nu ne putem gândi la repornirea economică într-un context de posibile tensiuni. Construim aşadar un proiect inovator, ce are în vedere protejarea mediului de lucru la 360 de grade, incluzând spaţii şi persoane, integrând competenţe tipice aparţinând unor sectoare speciale: exemple de best practice din Italia în ceea ce priveşte protecţia sanitară prin intermediul Mutua MBA, organizaţie non profit aparţinând sectorului terţiar italian, proceduri de certificare inovatoare pentru securitatea mediului de lucru, graţie Organismului de certificare RINA şi inteligenţă artificială în sprijinul siguranţei sanitare.

Noua viziune inspirată de o colaborare concretă între două organizaţii puternice din ţară, ceea ce pentru unii era considerat imposibil, devine în schimb o realitate concretă, pentru a spori coeziunea socială prin intermediul unor locuri de muncă mai sigure şi a unei protecţii sanitare îmbunătăţite pentru toţi cei ce activează pe piaţa muncii, concept de altfel în linie cu Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă a Organizaţiei Naţiunilor Unite."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mai concret, ce drku fac ăștia...?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie