Casa Albă critică legea din Florida care interzice avortul peste 6 săptămâni

A.F.
Internaţional / 14 aprilie

Casa Albă critică legea din Florida care interzice avortul peste 6 săptămâni

Casa Albă a denunţat ieri ca "extremă şi periculoasă" noua lege care interzice avortul peste şase săptămâni de sarcină adoptată de parlamentul din Florida, notează Agerpres.

"Astăzi, parlamentul din Florida cu majoritate republicană a trimis o nouă lege extremă şi periculoasă pe biroul guvernatorului (Ron) DeSantis pentru ca să o semneze", a criticat purtătoarea de cuvânt a executivului american, Karine Jean-Pierre.

Aprobată cu 70 de voturi pentru şi 40 împotrivă de aleşii acestui stat din sud-estul SUA, legea trebuie într-adevăr să fie semnată de steaua în ascensiune a dreptei populiste americane şi posibil pretendent la Casa Albă, Ron DeSantis, care şi-a arătat deja intenţia de a o promulga.

Intrarea în vigoare a acestei interdicţii va face din Florida unul dintre statele care restrâng cel mai mult dreptul la avort fără a-l interzice, de când Curtea Supremă a SUA, dominată de judecători conservatori, a anulat în urmă cu un an protecţia constituţională a avortului pe întreg teritoriul, lăsând diferitele state libere să legifereze.

Această lege înseamnă şi o nouă victorie răsunătoare pentru oponenţii avortului din Statele Unite, într-un moment în care viitorul pilulei pentru avort este ameninţat, după restricţii de acces la această pastilă decise joi de o curte de apel.

Singurele excepţii luate în considerare de legea din Florida sunt cele ale unui "risc grav" pentru sănătatea femeii sau o anomalie letală a fătului, precum şi în cazul violului sau incestului, în limita a 15 săptămâni de sarcină.

"Această lege interzice avortul legal, dar nu va opri avortul în practică. Avorturile vor fi pur şi simplu efectuate în privat, fără supraveghere medicală şi cu un risc crescut pentru sănătatea femeilor şi pentru bunăstarea lor fizică şi psihică", a reacţionat aleasa democrată din Florida Lindsay Cross.

Florida a interzis deja în aprilie 2022 avortul peste 15 săptămâni de sarcină.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cine vrea sa isi omoare copilul, sa se duca la Casa Alba si sa faca Biden chiuretajul. Statele normale la cap nu accepta aceasta crima. Bai, e copilul tau!!!!! De ce sa il omori????

    Casa Alba critica viata si promoveaza razboiul si crima .

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb