DIGI Comunications

Casa Albă respinge ideea unui paşaport de vaccinare federal

S.B.
Internaţional / 07 aprilie

Casa Albă respinge ideea unui paşaport de vaccinare federal

Casa Albă nu le impune un paşaport sanitar americanilor, care să arate că au fost vaccinaţi împotriva covid-19, însă sectorul privat este liber să avanseze această idee, informează news.ro.

"Guvernul nu susţine şi nu va susţine un sistem care să le ceară americanilor să deţină un certificat", a anunţat marţi o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

"Nu va exista vreo bază federală de date cu privire la vaccinare şi nici vreo obligaţie federală ca toată lumea să obţină un certificat de vaccinare", a precizat ea.

Întreprinderile private, însă, sunt foarte interesate de această idee, în vederea unei redeschideri a afacerilor sau reluării unor adunări mari de oameni pe stadioane sau în săli de spectacol, a precizat ea.

Administraţia Biden urmează să publice "sfaturi" şi "răspunsuri importante la întrebări pe care americanii şi le pun, mai ales cu privire la datele personale, siguranţă şi discriminare".

"Interesul Guvernului federal este simplu, şi anume ca datele personale şi drepturile americanilor să fie protejate şi ca aceste sisteme să nu fie folosite împotriva oamenilor în mod nedrept", a avertizat Jen Psaki.

Mai multe ţări au implementat sau intenţionează să implementeze un "paşaport" sanitar care să arate să o persoană a fost vaccinată împotriva covid-19, în vederea unei facilitări a reluării adunărilor mari şi turismului.

Însă această idee se află în centrul unor critici şi îngrijorări cu privire la eventuale discrimnări şi cu privire la protecţia datelor private, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

13 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9225
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1367
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4720
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6963
Gram de aur (XAU)Gram de aur229.6754

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

FINANCIAL FORUM 2021
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro