Cătălin Predoiu: "Schengen nu este un dosar important doar pentru România, este un dosar important pentru Europa"

S.B.
Politică / 16 aprilie

Cătălin Predoiu: "Schengen nu este un dosar important doar pentru România, este un dosar important pentru Europa"

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a afirmat că dosarul Schengen nu este important doar pentru România, ci şi pentru Europa, adăugând că rezolvarea lui în 2024 va demonstra coeziunea europeană, informează news.ro.

Cătălin Predoiu a avut, marţi, o întâlnire cu ministrul federal de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, la finalul căreia a fost organizată o conferinţă de presă.

"Schengen nu este un dosar important doar pentru România, este un dosar important pentru Europa şi rezolvarea lui în 2024 va demonstra coeziunea europeană şi faptul că acest proiect funcţionează într-un context în care un curent din ce în ce mai important antieuropean se face auzit în multe state din Europa. România îndeplineşte criterii tehnice de 14 ani. Ne bucurăm că anul trecut s-a făcut un pas important, găsind o cale comună de rezolvare şi colegii austrieci puternic sprijiniţi de ţările europene şi de Comisia Europeană, puternic sprijiniţi de Germania şi am reuşit ca să generăm decizia Consiliului din decembrie", a afirmat Cătălin Predoiu.

El a precizat că acest pas trebuie urmat şi de intrarea în Schengen cu frontierele terestre.

"Dar acest pas trebuie continuat cu următorul, privind frontierele terestre. Istoria Schengen a cunoscut şi alte state care au intrat în etape cu frontierele în Spaţiul Schegen. Istoria Schengen nu cunoaşte niciun exemplu în care un stat să fi rămas cu o parte din frontiere în Schengen şi cu altele în afara Schengen. Credem că istoria va fi confirmată în 2024 şi România va finaliza acest dosar cu sprijinul statelor membre, al Comisiei şi într-o bună cooperare cu Austria", a explicat ministrul de Interne.

El a reamintit buna cooperare pentru combaterea migraţiei ilegale.

"Cooperăm foarte bine pe combaterea migraţiei ilegale. România performează la vârf în Europa în combaterea migraţiei ilegale. O demonstrează nu numai cifrele noastre, ci cifrele Frontex, cifrele Comisiei Europene publicate periodic în Eurobarometrul Schegen, dar şi cifrele bilaterale ale vecinilor", a explicat Cătălin Predoiu.

El s-a referit şi la buna cooperare între poliţiştii români şi cei germani şi a dat ca exemplul capturarea fostului primar de la Baia Mare Cătălin Cherecheş, fără a-i da numele, care a fost prins în Germania.

"Am discutat despre creşterea cooperării poliţieneşti. Am avut un sprijin important în colegii germani în rezolvarea unor cauze importante pentru noi, anul trecut, inclusiv în cazul unui fugar care se ascundea în Germania şi a fost rapid identificat de colegii români şi colegii germani, maghiari, austrieci, dar în mod special colaborarea cu colegii germani a adus un rezultat. Şi de aceea persoana respectivă este acum în faţa legii române. De asemenea, colegii noştri, poliţişti români, au ajutat colegii germani în rezolvarea unor cazuri de crimă transfrontalieră. Am discutat să ridicăm această cooperare, schimbăm mai multe informaţii împreună despre crima organizată să creştem numărul de poliţişti care lucrează în echipe mixte şi să intensificăm dialogul la vârf între poliţiile noastre", a declarat Cătălin Predoiu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Aproape toate tarile din Schengen au reintrodus controalele la frontiera pt xa migratia e uriasa . Austria foloseste prilejul numai sa dea cu tifla politicienilor romani si posibil sa mai inhate active dincolo de cele 3 banci , paduri si terenuri , Petrom gratis si imobiliare etc

    Sigur ca da.. moare Europa de grija Romaniei.. se dezintegreaza fara un astfel de partener strategic..

    Iohannis și psdnl sunt niște nenorociți care își bat joc de Romania. Îi dau dracului și voi vota alianța dreapta unită.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb