Revista BURSA Construcţiilor

CAZUL WBS - TEODOR ANCUŢA:"Cristian Sima nu a urmărit decât să decapitalizeze Sibex"

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 octombrie 2012

"Cristian Sima nu a urmărit decât să decapitalizeze Sibex"

Fostul preşedinte şi director general al Sibex, Teodor Ancuţa, ne-a declarat că singurul interes pe care Cristian Sima l-a urmărit cât timp a fost la conducerea Bursei a fost să decapitalizeze instituţia. Domnia sa consideră că este posibil ca Cristian Sima să fi dispărut de teamă, după ce ar fi pierdut banii clienţilor pe care i-a tranzacţionat prin intermediul WBS Holding.

Fostul conducător al Sibex spune: "Cea mai mare vină pentru situaţia din prezent sunt cele cinci SIF-uri, din cauză că au înclinat balanţa în favoarea lui Cris-tian Sima în momentul schimbării mele din funcţie".

Domnia sa a adăugat: "Ele au fost cele care i-au dat putere lui Cristian Sima, ba, mai mult, într-o şedinţă a Consiliului de Administraţie (CA), Dan Simionescu (n.r. reprezentantul SIF Transilvania în CA Sibex) şi Gabriel Filimon (n.r. reprezentantul SIF Muntenia în CA Sibex) mi-au spus că nu mai am ce căuta în Sibex, deşi eram acţionar şi creator al acestei instituţii".

Domnia sa aminteşte că, în decembrie 2010, SIF-urile l-au susţinut în faţa tentativei grupului condus de către Cristian Sima de a îl schimba din funcţie. "SIF-urile au înţeles, atunci, că anul 2010 a fost unul bun, în condiţiile în care am lansat piaţa Spot, am lansat, înaintea Bursei de Valori Bucureşti (BVB), autolistarea pe propria platformă, am înfiinţat Depozitarul, am înfiinţat şi sistemul alternativ de tranzacţionare (ATS), înaintea Bucureştiului, deci nu aveau motive să mă înlocuiască", ne-a explicat Teodor Ancuţa.

În acest context, fostul preşedinte al Sibex se întreabă de ce, patru luni mai târziu, acestea au decis să susţină schimbarea sa din funcţie, fiind de părere că nu au acţionat dezinteresat, mai ales având în vedere apariţia lui Paul Miclăuş la Sibex, pe care o cataloghează drept "surprinzătoare". "Paul Miclăuş nu a făcut nimic pentru Bursa de la Sibiu, ba, dimpotrivă, a pus frâne în dezvoltarea acesteia", potrivit domniei sale.

Teodor Ancuţa reclamă şi faptul că acţionarii Sibex nu au dorit să îl numească în locul domniei sale pe Patrick Young, precum şi că nu au dorit separarea celor două funcţii de conducere (preşedinte, respectiv director general).

"Cristian Sima a reuşit să facă un mare rău Bursei de la Sibiu, având în vedere că, deşi anul trecut am avut profit, a reuşit ca, în câteva luni, să ducă la o pierdere de 600.000 lei la Sibex. De asemenea, a coborât preţul acţiunilor de la 1,70 lei, cât era în primăvara lui 2011, la un leu, peste câteva luni", arată domnia sa.

Fostul conducător al Sibex ne-a declarat că nu s-ar mai întoarce nici măcar în CA al instituţiei, pentru că nu doreşte să vadă "agonia" prin care trece aceasta.

Teodor Ancuţa consideră că actuala conducere executivă şi actualul CA al Bursei de la Sibiu nu vor reuşi să repună pe picioare instituţia, apreciind că funcţia de director general reprezintă "o pălărie prea mare" pentru Ovidiu Petru. "Atât timp cât nu mai există credibilitate, cât nu mai există profesionalism, cât nimeni nu mai lucrează la Sibex, nu văd niciun fel de perspectivă pentru aceasta", a afirmat domnia sa.

Soluţia pentru Sibex constă în aducerea lui Patrick Young la conducere, deoarece acesta este unul dintre cei mai buni specialişti din lume în domeniul pieţelor de produse derivate, consideră Teodor Ancuţa.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Aduceti-l pe Patrick Young si scapati de lipitori gen Petru. De Sima se pare ca am scapat,

  ce buna era chiria aia de 15000 euro pe luna cat lua ek de la bursa,ofticat rau ancuta asta

  1. Stii cumva cat plateste chirie Sibexul acum, la noul sediu? Cati bani a cheluit pe cazarile unuia ca Miclaus? Care nu putea dormi decat la patru stele +? pe chiria unui apartament mobilat in centrul Sibiului petru Sima si altii/altele care mai dormeau pe acolo cateodata? Cati bani pe deplasari pentru acelasi Sima la business class? Aduna Patrule si vei depasi cu mult 15k. Hau ca poti, e matematica elementara.

   Stii cumva cat plateste chirie Sibexul acum, la noul sediu? Cati bani a cheluit pe cazarile unuia ca Miclaus? Care nu putea dormi decat la patru stele +? pe chiria unui apartament mobilat in centrul Sibiului petru Sima si altii/altele care mai dormeau pe acolo cateodata? Cati bani pe deplasari pentru acelasi Sima la business class? Aduna Patrule si vei depasi cu mult 15k. Hau ca poti, e matematica elementara.

  oare o mai fi inchiriat casa aia la cineva?

  ancuta nu a facut profit,numa jmekerii plin de tepari in piata de capital si foarte mult tupeu

  Oameni capabili si bine intentionati: Sima, Ancuta, Petru. Nu s-au inteles din cauza ca nu avem educatie in etica de afaceri si in particular nu stim stim sa rezolvam conflicte.

  1. Petru capabil? La ce? El nu putea sa zica cinspprezece la suta cand intra la TMCTV live. Zicea cotaţia este sau a crescut cu cinşpe, doişpe...de iti era mai mare jena sa te uiti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Allview
Stiri Locale
AAGES

Curs valutar BNR

18 Iun. 2021
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1340
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4992
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7441
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2808

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
piperea.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
CCIB - Focus Bucuresti - iunie 2021
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro