CCIB a organizat "Întâlnirea de afaceri România-Ucraina"

A.P.
Comunicate de presă /

CCIB a organizat "Întâlnirea de afaceri România-Ucraina"

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în parteneriat cu CCBRU - Camera de Comerţ Bilaterală România-Ucraina au organizat, în Aula Carol I a Palatului CCIB Business Center, Întâlnirea de afaceri România-Ucraina", dedicată promovării schimburilor comerciale şi cooperării economice între cele două ţări, anunţă un comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

Evenimentul s-a desfăşurat în marja unei misiuni economice organizată de Administraţia regiunii Vinniţa, condusă de Volodymyr Merezhko, director pentru cooperare internaţională.

La sesiunea oficială a evenimentului, deschisă şi moderată de prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, preşedintele Camerei bucureştene, au fost prezenţi: Olexandr Sliusarenko, secretar economic în cadrul Ambasadei Ucrainei în ţara noastră, Mariana Mihăileanu, secretar general al CCBRU, Adrian Ionescu, consilier în cadrul Departamentului de Comerţ Exterior al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, şi Corina Vulpeş, director în cadrul EximBank.

Salutând delegaţia din Ucraina, prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu a făcut o prezentare a activităţii CCIB şi a punctat interesul Camerei bucureştene pentru promovarea contactelor economice între mediile de afaceri din cele două ţări. În acest context, a anunţat că la sfârşitul acestei luni, Iuliu Stocklosa, vicepreşedinte al CCIB, prezent la eveniment, va efectua o vizită de lucru în Ucraina, cu scopul de a reactiva relaţiile de colaborare cu CCI din Kiev.

Exprimând aprecierea pentru modul în care a fost organizat evenimentul, Olexandr Sliusarenko, ataşat economic în cadrul Ambasadei, a subliniat că piaţa românească este atractivă pentru firmele din ţara sa şi a exprimat întreaga susţinere pentru firmele ucrainene care vor să dezvolte afaceri în România, sau care vor să exporte în ţara noastră.

Mariana Mihăileanu, secretar general al CCBRU, a amintit că de trei ani regiunea Vinniţa derulează un program de dezvoltare a relaţiilor bilaterale cu judeţul Iaşi şi a exprimat speranţa că un astfel de program ar putea fi operaţional şi cu Bucureştiul.

Corina Vulpeş, director la Eximbank, a prezentat sprijinul pe care-l poate acorda instituţia pe care o reprezintă exportatorilor români pe piaţa Ucrainei, precum şi colaborarea pe care o are cu Banca de Export-Import a Ucrainei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria BankAdvertisement
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS