CCIB a premiat circa 7000 de firme din Bucureşti

C.P.
Ziarul BURSA #Companii / 8 octombrie 2021

Iuliu Stocklosa

Iuliu Stocklosa

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiulu Bucureşti (CCIB) a premiat, miercuri seara, aproape 7000 de firme din Capitală, în cadrul celei de-a XXVIII-a ediţie a Topului Firmelor din Bucureşti. Potrivit metodologiei de top, dintre cele 151.495 de firme cu sediul social în Capitală, care au depus bilanţul aferent anului 2020, au îndeplinit criteriile de eligibilitate 49.092 firme, adică 32,4%. Dintre acestea, au fost premiate 6.958 de firme, ce reprezintă 14,2% din totalul firmelor considerate eligibile şi 4,6% din totalul firmelor care au depus bilanţul aferent anului trecut.

Firmele incluse în Topul bucureştean realizează 44,9% din cifra de afaceri a companiilor incluse în Topul Naţional Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, conform unui comunicat al Camerei.

În ceea ce priveşte structura pe domenii de activitate, 35% dintre firmele laureate activează în domeniul serviciilor, 28% în comerţ, 20% în industrie, cate 6% în construcţii şi în cercetare, dezvoltare şi high-tech, 3% în turism şi 2% în agricultură, silvicultură şi pescuit. În vederea realizării unui clasament cât mai obiectiv, în cadrul fiecărei grupe companiile au fost premiate pe cinci clase de mărime: întreprinderi foarte mari, mari, mijlocii, mici si microîntreprinderi, mai arată comunicatul.

Preşedintele Camerei bucureştene Iuliu Stocklosa a declarat, în deschderea evenimentului: "Am bucuria să anunţ că dintre cele aproape7000 de firme incluse în ediţia de anul acesta a Topului firmelor din Capitală, 817, adică 12%, s-au calificat pentru a primi TROFEUL DE EXCELENŢĂ pentru clasarea, timp de cinci ani consecutiv, pe primele trei poziţii ale Topului nostru. Dintre acestea, companiile care au confirmat participarea la Gală, fizic sau online, au fost incluse în Catalogul excelenţei, un nou produs marca CCIB".

Conform lui Ovidiu Silaghi, secretar general al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, din cele 6958 firme premiate de Camera bucureşteană, 3396 sunt incluse în primele zece poziţii din Topul Naţional al firmelor. De asemenea, companiile din Topul bucureştean concentrează 44,9% din cifra de afaceri a companiilor din Topul Naţional, 44,6% din profitul din exploatare şi 36,5% din personalul angajat. Pe lângă distincţiile acordate pentru rezultatele economice obţinute în anul 2020, în cadrul evenimentului au fost decernate trofee de excelenţă companiilor care, în ultimii cinci ani, s-au clasat pe primele trei poziţii în competiţia elitelor, trofeul "George G. Assan", pentru "Brandul românesc al anului" grupului de companii Erbaşu, trofeul "Ioan V. Socec", televiziunii Digi 24 pentru emisiunea "Banii în mişcare". De asemenea, au fost acordate o serie de trofee speciale companiilor: Robert Bosch SRL, angajatorul anului in industria automotive, Olimpic Internaţional Turism SRL, pentru sustinerea activitatii de internationalizare a firmelor romanesti, Ghele Impex SRL, pentru dezvoltarea activităţilor de producţie de jocuri educative, MLH Creation Factory SRL, pentru promovarea creaţiei româneşti peste hotare; Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului pentru susţinerea şi sprijinul acordat companiilor şi firmelor bucureştene în realizarea şi promovarea propriilor programe; Radio Romania Actualităţi, pentru contribuţia la dezvoltarea antreprenoriatului românesc, Agenţiei Naţională de Presă Agerpres - Redacţia Ştiri Economice, pentru promovarea informaţiei economice de calitate, precum şi antreprenorului Aristide Caranda, la aniversarea a 90 ani de viaţă, 65 de ani în industria acumulatoarelor şi 30 de ani de antreprenoriat.

În a doua parte a evenimentului a avut loc o licitaţie caritabilă în beneficiul Fundaţiei Health Action Overseas, care de peste 25 de ani sprijină tinerii cu dizabilităţi din instituţiile statului să se integreze în societate. Obiectul licitat a fost ceasul de mână "Brâncuşi. Coloana Infinitului", creat de Augustin Matei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro