Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

CCIR recunoaşte meritele Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti

M.C.
Comunicate de presă /

CCIR recunoaşte meritele Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a organizat, ieri, la Sala Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale, recepţia anuală în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti.

Evenimentul vine ca o recunoaştere a implicării reprezentanţilor Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti în susţinerea dezvoltării relaţiilor comerciale bilaterale şi stimularea investiţiilor.

În acest sens, reprezentanţii Corpului Diplomatic au găsit un partener de încredere în CCIR, prin organizarea de forumuri, seminarii şi misiuni economice.

Preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a mulţumit ambasadorilor şi reprezentanţilor misiunilor diplomatice pentru implicarea în consolidarea şi intensificarea cooperării economice bilaterale şi a menţionat principalele acţiuni care au marcat anul 2018: "În septembrie, anul trecut, a avut loc la Bucureşti prima ediţie a Forumului de Afaceri, desfăşurat în marja celei de-a treia ediţii a Summitului "Iniţiativa celor Trei Mări', organizat de Administraţia Prezidenţială şi Camera de Comerţ şi Industrie a României. La eveniment au participat preşedinţii României, Poloniei, Austriei şi Croaţiei precum şi preşedinţi de Camere de Comerţ Naţionale, oficiali guvernamentali din statele partenere în cadrul Iniţiativei, din celelalte state membre UE, din Statele Unite ale Americii, din Balcanii de Vest, Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai instituţiilor financiare europene şi internaţionale, precum şi reprezentanţi ai mediului economic şi academic. (...) Totodată, trebuie să menţionez promovarea, în rândul comunităţilor de afaceri româneşti, a Acordului UE-Japonia şi impactul acestuia asupra cooperării bilaterale România - Japonia. De asemenea, ţin să mai amintesc şi Forumul multisectorial de afaceri, organizat cu contribuţia CCIR, în marja vizitei de stat în Italia a Preşedintelui României, precum şi importante evenimentele organizate cu contribuţia Ambasadei Statelor Unite".

Ministrul pentru mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat, Radu Oprea, a menţionat că vede în CCIR un partener de încredere: "Mesajul meu adresat reprezentanţilor Camerei de Comerţ şi Industrie a României este să continue pe acelaşi drum ca exemplu de bune practici. În baza strânsei colaborări cu CCIR, transmitem nevoile noastre în ceea ce priveşte internaţionalizarea business-ului românesc. Avem interese comune, de a disemina cele mai bune practici de afaceri, de a promova antreprenoriatul şi inovaţia şi de a încuraja modelele de afaceri care duc la creştere pe termen lung. Camerele de Comerţ reprezintă un element esenţial în efortul nostru de a promova România în străinătate ca un actor puternic şi competitiv".

Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează, anual, un eveniment devenit tradiţie - Recepţia în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS