Abonament gratuit

Ce adeziv trebuie folosit, în funcţie de tipul de plăci, pentru o lucrare durabilă

Media-Advertising /

Ce adeziv trebuie folosit, în funcţie de tipul de plăci, pentru o lucrare durabilă

Adezivul ales greşit poate conduce la o multitudine de probleme, precum dezlipirea plăcilor de faianţă sau gresie, pătrunderea umezelii în structură sau o lucrare foarte greu de realizat, din cauza incompatibilităţii dintre tipul de plăci şi adezivul utilizat.

Adezivul este cel mai important material în ceea ce priveşte alegerea materialelor de construcţii utilizate în amenajarea băilor, bucătăriilor şi a teraselor. Adezivul pentru placare face legătura între suprafaţa de montare şi plăcile ceramice. Chiar dacă este vorba pereţi sau pardoseli, la interior sau exterior, în clădiri noi sau renovări, cel mai important lucru este ca adezivul ales să lipească bine. De aceea, alegerea corectă a adezivului este foarte importantă pentru durabilitatea şi menţinerea aspectului estetic al lucrării.

În alegerea adezivului pentru placarea ceramică depinde, trebuie ţinut cont de tipul plăcilor ceramice, tipul suprafeţei suport şi de condiţiile de exploatare.

Adezivul universal, ideal pentru placarea ceramică la interior şi exterior

În cazul renovărilor extinse, care cuprind o suprafaţă mare din casă, un adeziv universal elimină efort şi timp pierdut. Adezivul AFN de la AdePlast este ideal pentru placare ceramică, gresie şi faianţă, gresie porţelanată, piatră artificială, clincher, pe pereţi şi pardoseli, cu absorbţie sau fără absorbţie. Adezivul AFN este potrivit pentru interior şi exterior, în spaţii umede şi uscate, cu expunere la îngheţ/dezgheţ şi temperaturi între -25֯C şi +80֯C, fiind ideal şi pentru terase.

Deşi par contradictorii, aderenţa şi flexibilitatea ridicate merg mână în mână. Adezivul AFN de la AdePlast îţi permite să lucrezi uşor cu el, dar, în acelaşi timp, nu lasă placa să alunece, după ce o fixezi. După uscarea acestuia, adezivul asigură rezistenţă ridicată pe termen lung, iar probleme precum dezlipirea plăcilor, pătrunderea umezelii, crăparea stratului şi degradarea plăcilor dispar.

Piatra naturală, mereu în trend. Ce adeziv e potrivit?

Piatra naturală reprezintă întotdeauna o soluţie elegantă şi de calitate, care rămâne mereu la modă. Fie că optezi pentru placarea unui şemineu, a pereţilor sau a pardoselii, pentru un blat de bucătărie sau baie, sau pentru placarea soclului casei, piatra naturală va conferi un aspect luxuriant casei tale. În plus, varietăţile de piatră naturală sunt rezistente la zgârieturi şi pete, la şocuri mecanice, având o durabilitate mai mare decât plăcile ceramice.

Plăcile din piatră naturală trebuie să fie fixate bine de la început şi este important să alegi adezivul potrivit pentru lucrările cu acest material. Adezivul Marmorex de la AdePlast este ideal pentru lipirea plăcilor de dimensiuni mari, pentru placarea cu marmură şi alte tipuri de piatră naturală, la suprafeţe cu solicitare ridicată, prelucrându-se uşor şi asigurând rezistenţă ridicată. În plus, adezivul Marmorex este potrivit atât pentru interior, cât şi pentru exterior, în spaţii umede sau uscate.

Cum asigurăm durabilitatea piscinelor şi teraselor

Piscina exterioară transformă aspectul oricărui spaţiu şi reprezintă o investiţie bună pentru cei care îşi doresc o oază de linişte, acasă, în propria grădină, dar şi un colţ de distracţie, ideal pentru cei mici sau pentru un grătar cu prietenii.

Piscinele şi terase sunt supuse intemperiilor şi unui grad ridicat de umiditate. Umiditatea poate pătrunde în structură şi poate conduce la fisuri, care necesită costuri mari de reparaţie. De aceea, este important să fie utilizat un adeziv special, care conferă rezistenţă la umezeală şi apă, care rămâne flexibil chiar şi după întărire, fără a crăpa.

Adezivul AFX 17 cu Porus X de la AdePlast este potrivit atât pentru placarea ceramică, cât şi pentru placarea cu piatră naturală, cu absorbţie sau fără absorbţie, la interior şi exterior, cu expunere la intemperii şi temperaturi între -25֯C şi +80֯C. Tehnologia Porus X îi conferă hidrofobicitate şi îl face ideal pentru placarea piscinelor sau bazinelor de apă, prevenind eventualele fisuri care pot fi cauzate de apă.

Indiferent de planurile de amenajare sau renovare pe care le ai anul acesta, e important să ţii cont de tipul plăcilor ceramice, tipul suprafeţei suport, de condiţiile de exploatare şi să alegi un adeziv potrivit, de calitate, de la AdePlast, care să asigure reuşita şi durabilitatea proiectului tău.

AdePlast, cel mai important producător român de materiale de construcţii

Cu o vechime de peste 25 de ani de activitate pe piaţa materialelor de construcţii, AdePlast este cel mai important producător român cu patru platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti, Roman şi Işalniţa, care se bucură de multiple recunoaşteri în întreaga Europă.

Business-ul AdePlast s-a situat pe creştere pe tot parcursul anului 2018, iar din punct de vedere al capacităţilor de producţie, compania a înregistrat un upgrade major prin inaugurarea noii platforme industriale de la Işalniţa.

AdePlast a înregistrat o creştere de 13%, faţă de anul precedent, cu o cifră de afaceri de 474.000.000. Rezultatul reprezintă un moment cheie în evoluţia companiei, având în vedere depăşirea pragului de 100 de milioane de euro. (C)

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

14 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8358
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1020
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4986
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3603
Gram de aur (XAU)Gram de aur256.1622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie