CE aprobă o schemă de ajutoare românească în valoare de 4,4 milioane EUR, destinată despăgubirii operatorilor aeroportuari

A.P.
Fonduri Europene / 23 noiembrie 2020

CE aprobă o schemă de ajutoare românească în valoare de 4,4 milioane EUR, destinată despăgubirii operatorilor aeroportuari

Comisia Europeană a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, o schemă de ajutoare românească în valoare de 21,3 milioane RON (aproximativ 4,4 milioane EUR) pentru a despăgubi operatorii aeroportuari regionali din România pentru pagubele suferite ca urmare a pandemiei de coronavirus, potrivit unui comunicat de presă.

Pentru a limita răspândirea coronavirusului, la 16 martie 2020, România a impus suspendarea treptată a majorităţii zborurilor comerciale către şi dinspre România. Din cauza acestor interdicţii de zbor, precum şi a restricţiilor de zbor impuse de alte ţări, companiile aeriene care operează pe aeroporturile regionale din România şi-au redus treptat zborurile regulate, proces care a culminat cu încetarea totală a activităţii lor la 25 martie 2020.

Până la 17 iunie 2020, nu au avut loc zboruri comerciale internaţionale regulate pe astfel de aeroporturi, traficul de pasageri rămânând aproape de zero. Traficul aerian a început să se reia abia din iulie 2020. În cadrul schemei, care va fi deschisă operatorilor de pe aeroporturile româneşti cu un trafic anual cuprins între 200.000 şi 3 milioane de pasageri, autorităţile române vor fi în măsură să compenseze aceste aeroporturi pentru pierderile nete suferite în perioada 16 martie - 30 iunie 2020 ca urmare a măsurilor restrictive referitoare la serviciile de transport aerian internaţional şi intern de pasageri implementate de România şi de alte ţări.

Sprijinul va lua forma unor granturi directe. Comisia a evaluat măsura în temeiul articolului 107 alineatul (2) litera (b)Căutaţi traducerile disponibile pentru linkul precedentEN din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, care îi permite să aprobe măsurile de ajutor de stat acordate de statele membre pentru a despăgubi companii pentru daunele cauzate în mod direct de evenimente excepţionale precum pandemia de coronavirus.

Comisia a constatat că schema României va oferi despăgubiri pentru daunele direct legate de pandemia de coronavirus, precum şi că măsura este proporţională, întrucât despăgubirea nu depăşeşte ceea ce este necesar pentru repararea prejudiciului. Pe această bază, Comisia a concluzionat că schema este în conformitate cu normele UE privind ajutoarele de stat. Mai multe informaţii cu privire la acţiunile întreprinse de Comisie pentru a aborda impactul economic al pandemiei de coronavirus pot fi găsite aici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
ELECTRICA FURNIZARE S.A.
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
E.ON

Curs valutar BNR

28 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0233
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5217
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4989
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.2841

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
conferintemedicale.ro
The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro