CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 13 MARTIE - 20 MARTIEAcţiunile "BRK Financial Group" au urcat pe primul loc, în topul randamentelor

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 22 martie 2018

Acţiunile "BRK Financial Group" au urcat pe primul loc, în topul randamentelor

Acţiunile "BRK Financial Group" (BRK) s-au apreciat cu 7,12%, în perioada 13-20 martie, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), raportat la euro.

Acţionarii BRK au fost convocaţi pe 25 aprilie, la Adunarea Generală, pentru prezentarea, discutarea şi aprobarea strategiei companiei pentru perioada 2018-2020 şi a Programului de investiţii şi Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pentru exerciţiul financiar 2018.

De asemenea, pe ordinea de zi se găseşte şi aprobarea unui "Stock options plan" (distribuire de acţiuni către angajaţi).

Totodată, Adunarea Generală va discuta aprobarea încheierii de către administratorii societăţii a actelor de dobândire, înstrăinare, schimb sau de constituire în garanţie a unor active din categoria activelor imobilizate ale societăţii, a căror valoare depăşeşte, individual sau cumulat, pe durata unui exerciţiu financiar, 20% din totalul activelor imobilizate, pentru fiecare din exerciţiile financiare 2018, 2019 şi 2020.

Compania a raportat, pentru anul trecut, o pierdere de 4,77 milioane de lei, faţă de una de 1,8 milioane de lei, în 2016, pe fondul unor venituri de 10,18 milioane de lei, în 2017, în scădere cu 1,35% faţă de anul precedent.

Pe locul al doilea în clasamentul randamentelor se găsesc acţiunile Banca Transilvania (TLV), a căror creştere a fost de 5,23%, în raport cu moneda euro.

Podiumul rentabilităţilor de la bursa locală este completat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), cu un avans de 3,01%, în raport cu moneda euro.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni ale bursei, cu excepţia SIF-urilor, a crescut, în perioada 12 analizată, cu 1,33%, în raport cu moneda euro, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 25 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 1,03%, în acelaşi interval.

În cazul ambelor coşuri de acţiuni, cea mai bună evoluţie a fost avută de acţiunile TLV.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a crescut cu 0,30%, în raport cu moneda euro, în intervalul 13 martie - 20 martie.

Din componenţa sa, cel mai bun comportament a fost avut de acţiunile Fondul Proprietatea (FP), a căror creştere a fost de 0,43%, în intervalul menţionat.

Cu un avans de 2,27%, în raport cu moneda euro, în intervalul 12 martie - 19 martie, titlurile ETF - BET Tradeville (TVBETETF) se situează pe prima poziţie a clasamentului fondurilor de investiţii, în perioada avută în vedere.

Un ETF (Exchange Traded Fund) este un fond de investiţii, care, spre deosebire de fondurile mutuale, este tranzacţionat la o bursă, precum acţiunile.

ETF ­- BET Tradeville oferă expunere pe bursa românească prin replicarea cât mai precisă a performanţei indicelui BET, investind doar în acţiuni din componenţa coşului de acţiuni şi depozite bancare, se arată în descrierea fondului de pe site-ul Tradeville.

Pe locul al doilea în clasamentul fondurilor s-a situat Certinvest BET Index, ce a înregistrat o apreciere de 2,14%. Acesta este un fond de acţiuni de tip index, ce urmăreşte reproducerea structurii indicelui BET.

Podiumul topului fondurilor de investiţii este completat de titlurile BT Index Romania ROTX, care au urcat cu 1,87%. În acest caz, fondul investeşte predominant în acţiuni cotate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), minim 75% din activele fondului urmărind să reproducă indicele ROTX (Romanian Traded Index).

Cotaţia aurului s-a depreciat cu 0,25%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, a scăzut cu 0,1%, în intervalul de timp precizat.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada 13 martie - 20 martie, în timp ce depozitele în lei ar fi adus o pierdere de 0,06%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a scăzut cu 1,42%, în intervalul analizat.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 16:00, criptovaluta se tranzacţiona în apropierea nivelului de 8.915,9 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, capitalizarea de piaţă a monedei digitale era de circa 153,4 de miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6712
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1247
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7677
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.4765

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb