Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 19 - 26 SEPTEMBRIEAvans de 3,6% pentru Impact Developer & Contractor

A.I.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale /

Avans de 3,6% pentru Impact Developer & Contractor

Acţiunile Impact Developer & Contractor (IMP) au marcat o creştere de 3,6%, faţă de moneda unică europeană, în intervalul 19 - 26 septembrie, situându-se astfel pe treapta a treia în ierarhia celor mai rentabile titluri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în perioada menţionată.

În intervalul 19 - 21 septembrie, dezvoltatorul imobiliar şi-a răscumpărat un număr de 39.033 de acţiuni, la preţuri situate între 0,898 lei/unitate şi 0,912033 lei/titlu.

Achiziţiile fac parte din programul aprobat de către acţionarii IMP pe data de 15 iunie 2017, privind răscumpărarea de către societate a cel mult şapte milioane de acţiuni, reprezentând maximum 2,52% din capitalul social, la preţul minim de 0,6 lei/acţiune şi un preţ maxim egal cu valoarea cea mai mică dintre (a) 1,5 lei şi (b) valoarea cea mai mare dintre preţul ultimei tranzacţii independente şi preţul cel mai ridicat din momentul respectiv al ofertei de achiziţionare.

Acţiunile răscumpărate vor fi folosite parţial pentru alocarea către angajaţi şi/sau administratori şi/sau directori şi parţial în scopul anulării lor şi reducerii corespunzătoare a capitalului social.

Pe data de 21 septembrie, compania a anunţat vânzarea unui imobil situat în Bucureşti către Dweekat Muyser, angajat al societăţii, pentru suma de circa 299.850 de lei plus TVA.

De menţionat că, din cele şase zile bursiere cuprinse în intervalul avut în vedere, doar pe data de 19 septembrie, când cotaţia IMP a stagnat, volumul înregistrat, de 169.449 de titluri, s-a situat peste media ultimei luni de tranzacţionare, de 47.300 de unităţi.

În restul şedinţelor din perioada 19 - 26 septembrie, volumul înregistrat a fost sub acest reper, ceea ce arată interesul relativ redus al participanţilor pieţei pentru titlurile IMP, în intervalul menţionat.

Pentru primele şase luni ale acestui an, dezvoltatorul imobiliar a raportat un profit net de 0,72 milioane de lei, mai mic cu 94% faţă de cel realizat în aceeaşi perioadă din 2017, de 12,23 milioane de lei, în contextul scăderii veniturilor operaţionale cu 35%, de la 70,71 milioane de lei pentru finalul lunii iunie 2017, la 46,15 milioane de lei pentru finalul lunii iunie 2018.

Compania este controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, care deţine 53,98% din capitalul social al dezvoltatorului imobiliar.

La preţul de închidere al titlurilor IMP din data de 26 septembrie, de 0,92 lei/acţiune, valoarea de piaţă a companiei la BVB este de 255,64 milioane de lei.

Topul rentabilităţilor de la bursa noastră, din intervalul 19 - 26 septembrie, este condus de acţiunile Conted (CNTE), al căror preţ a urcat cu 15,11%, în raport cu moneda europeană, în timp ce pe poziţia a doua a acestui clasament se găsesc titlurile Patria Bank (PBK), care au marcat un avans de 5,78%, în perioada menţionată.

Indicele BET, al celor mai lichide cinsprezece titluri de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a crescut cu 0,79%, în raport cu moneda euro, în intervalul 19 - 26 septembrie, în timp ce indicele BET-XT, ce include cele mai tranzacţionate 25 de acţiuni ale bursei noastre, s-a apreciat cu 0,49%.

Cea mai mare creştere din componenţa celor două coşuri de acţiuni a fost marcată de titlurile OMV Petrom (SNP), a căror cotaţie s-a apreciat cu 3,56%, în perioada menţionată.

Miercuri, 26 septembrie, preţul acţiunii emitentului a coborât cu 0,42%, pe fondul unui volum de 10,1 milioane de unităţi, sub media celor 20 de zile anterioare, de circa 16,5 milioane de titluri.

Ponderea titlurilor SNP în indicele BET este de 17,51%, în timp ce în indicele BET-XT importanţa societăţii petroliere este de 15,84%.

Indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus Fondul Proprietatea (FP), a coborât cu 0,46%, în intervalul 19 - 26 septembrie.

Marcând un avans de 1,59%, titlurile FP reprezintă acţiunile cu cea mai bună evoluţie din structura indicelui financiar.

Pe data de 26 septembrie, acţiunile Fondului au urcat cu 0,87%, în contextul unui rulaj de 4,94 milioane de titluri, sub media celor 20 de zile anterioare de 5,82 milioane de unităţi.

FP are cea mai mare pondere în indicele BET-FI, de 31,27%.

Clasamentul fondurilor de investiţii, în intervalul 18 - 25 septembrie, este condus de titlurile BT Index Austria ATX, care au urcat cu 0,97%.

Pe locul al doilea în acest clasament se află ETF - BET Tradeville, cu o creştere de 0,9%, în timp ce titlurile OTP Euro Premium Return, care s-au apreciat cu 0,86%, completează podiumul fondurilor de investiţii.

Cotaţia aurului a scăzut cu 1%, iar cursul monedei naţionale, în raport cu cea europeană, s-a depreciat cu 0,17%, în intervalul 19 - 26 septembrie.

Depozitele bancare în euro au avut o rentabilitate de 0,02%, în perioada avută în vedere, în timp ce depozitele în lei ar fi adus o pierdere de 0,13%.

Preţul criptovalutei Bitcoin, raportat la moneda euro, a urcat cu 0,31%, în intervalul menţionat.

Potrivit CoinDesk Price Index (indice ce reprezintă o medie a preţurilor criptomonedei la principalele burse din lume), ieri, în jurul orei 10:00, criptovaluta se tranzacţiona în jurul nivelului de 6.470 de dolari.

Tot ieri, la ora menţionată, valoarea de piaţă a monedei digitale era de aproape 112,36 miliarde de dolari, potrivit site-ului "coinmarketcap.com".

Precizări: 

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Indicii Bursei de Valori Bucureşti sunt calculaţi pe baza cotaţiilor de închidere, în timp ce în cazul acţiunilor, în calcul este folosit preţul mediu. Piaţa AeRO nu este avută în vedere. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie