CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 28 MAI -4 IUNIEAcţiunile "Alumil Rom Industry" au urcat cu 7,41%

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 8 iunie 2015

Acţiunile "Alumil Rom Industry" au urcat cu 7,41%

Titlurile "Alumil Rom Industry" (ALU) s-au apreciat cu 7,41%, în perioada 28 mai - 4 iunie, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti, raportat la moneda euro.

Alumil a înregistrat, în primul trimestru, un profit de 106.915 lei, faţă de o pierdere 437.132 lei, pe fondul unor vânzări de 10,39 milioane de lei, în scădere cu 28,14% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut.

Alumil este filială a companiei Alumil Aluminium Industry din Grecia, un grup ce activează în industria de extrudare a aluminiului la nivel internaţional. ALUMIL Salonic deţine 55,90% din acţiunile ALU, în timp ce directorul general Michail Sotiriou are o participaţie de 23,95%.

Locul secund în topul creşterilor de la Bursă a revenit acţiunilor "Mecanica Ceahlău" (MECF), cu o apreciere de 7,23% faţă de euro, fiind urmate de titlurile "Conpet" Ploieşti (+5,28%).

"Mecanica Ceahlău" a înregistrat în 2014 un profit de 4,4 milioane lei, faţă de 700.000 lei la sfârşitul anului 2013, în timp ce cifra de afaceri a companiei s-a menţinut la nivelul de aproximativ 24 milioane lei - în linie cu bugetul stabilit pentru 2014.

Reprezentanţii MECF au pus îmbunătăţirea rezultatelor pe seama procesului de modernizare a fluxurilor de producţie, a consolidării forţei de vânzări şi a modernizării portofoliului istoric de produse, demarate de noua echipă de management.

În prezent, Mecanica Ceahlău se află în portofoliul SIF Moldova, care deţine un pachet de 55,1% din titlurile MECF. Totodată, Romanian Investment Fund are o participaţie de 27,34%.

Profitul net al Conpet (transportatorul naţional de ţiţei) a fost, în primele trei luni ale anului, de 17,7 milioane lei, în creştere cu 19,7% faţă de perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri netă a companiei a fost de 96 milioane lei în perioada analizată, indicatorul marcând o creştere de circa 5%, conform unui raport al companiei.

Majorarea afacerilor a fost realizată în urma creşterii veniturilor din transport, a precizat conducerea companiei.

Conpet operează o reţea de conducte cu o lungime de 3.800 km, ce traversează 24 de judeţe ale ţării. Gradul de utilizare a conductelor a crescut la 38,3% în primul trimestru al anului.

În intervalul analizat, indicii BET, al celor mai lichide zece companii listate, şi indicele extins BET-XT au avut aprecieri de aproximativ un procent, în timp ce BET-FI, indicele SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,5%.

În cadrul BET, acţiunile BRD s-au apreciat cel mai mult, cu 4,26%, în timp ce titlurile SIF Moldova au crescut cu 0,92%, cel mai mult în cadrul BET-FI.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, cel mai mult au urcat titlurile unui fond care mizează pe scăderea pieţelor, Certinvest Short Fund, care a adus investitorilor un randament de 3,30%, între 28 mai şi 4 iunie.

Topul fondurilor a fost completat de "ETF BET Tradeville", care urmăreşte evoluţia indicelui BET, şi de "Certinvest BET Index".

La depozitele în euro, cel mai bun randament ar fi fost obţinut la Millennium Bank (+0,03%), în timp ce un plasament în lei la aceeaşi bancă ar fi adus un plus de 0,27%, faţă de euro, în condiţiile unei aprecieri a monedei naţionale cu 0,22%. Totodată, aurul a scăzut cu 4,17%

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor.

Piaţa Rasdaq nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic.

Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9250
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0120
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7274
Gram de aur (XAU)Gram de aur266.4903

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro