CELE MAI RENTABILE PLASAMENTEAcţiunile SIF - cele mai profitabile în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 30 aprilie 2004

Acţiunile SIF au adus ieri cel mai mare randament lunar. Portofoliul constituit cu titlurile SIF şi cu structura indicelui BET-FI a adus un cîştig semnificativ în ultima lună. Datorită aprecierii indicelui bursier, calculat în euro, portofoliul cu structura indicelui BET-FI valora ieri cu 20,55% mai mult decît în urmă cu o lună. Cei care au mizat numai pe acţiunile SIF "Transilvania" şi-au majorat valoarea inves-tiţiei cu 25,86%, acesta fiind şi randamentul maxim din ultima lună. Cîştigul a fost determinat de creşterea cursului mediu, exprimat în euro. Persoanele care au optat pentru titlurile SIF "Banat Crişana" aveau ieri o valoare cu 24,13% mai mare decît în urmă cu o lună.

Fondurile mutuale au adus un cîştig maxim de 3,25% în ultima lună, pentru investitorii care au mizat pe unităţile "BCR Dinamic". Dacă exprimăm valoarea unităţii fondului în euro, randamentul real adus de "BCR Dinamic" a fost de 3,27%. Unităţile fondului "Fortuna Classic" s-au apreciat în ultima lună cu 1,97% în termeni reali.

Depozitele bancare constituite în lei în urmă cu o lună au adus un cîştig redus. Cel mai mult au obţinut investitorii care şi-au constituit pe 29 martie un depozit la "Eurom Bank" sau CEC, sumele lor, exprimate în euro, valorînd ieri cu 1,44% mai mult. Cei care au mizat pe un depozit bancar în euro au obţinut maxim 0,3%, cea mai bună dobîndă fiind oferită de "Garanti Bank". Persoanele care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au menţinut relativ aceeaşi valoare a acestora, cîştigul real fiind de 0,02%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro