CELE MAI RENTABILE PLASAMENTEPreţul acţiunilor "Siretul" s-a apreciat cu 63,8% în ultima lună

R.O.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 29 martie 2004

Randamentul maxim lunar ar fi revenit vineri investitorilor care au cumpărat în urmă cu o lună acţiunile "Siretul". Cursul lor mediu, exprimat în euro, a crescut cu 63,8%. Persoanele care au mizat pe acţiunile "Alro" şi-au majorat valoarea reală a investiţiei cu 48,9%, datorită creşterii cursuluui mediu, exprimat în euro.

Investitorii care şi-au format un portofoliu cu cele mai lichide zece societăţi de la prima categorie a Bursei şi cu structura indicelui BET ar fi avut vineri un cîştig mai scăzut. Datorită creşterii valorii indicelui, calculat în euro, portofoliul lor valora vineri cu 15,04% mai mult decît în urmă cu o lună. Cei care au preferat acţiunile SIF şi şi-au format un portofoliu cu structura indicelui BET-FI ar fi cîştigat vineri 1,24%, dacă îşi lichidau întreg portofoliu. Cîştigul a fost determinat de aprecierea indicelui bursier, calculat în euro.

Persoanele care au preferat un plasament cu grad de risc mai scăzut şi au cumpărat unităţile fondurilor mutuale au fost cei mai inspiraţi dacă alegeau "Napoca". Valoarea unităţii fondului s-a apreciat cu 4,97% în ultima lună. Dacă o exprimăm în euro, creşterea a fost mai mică, de 4,63%, datorită deprecierii leului în raport cu euro. Cei care au cumpărat pe 26 februarie unităţile "Fortuna Clasic" şi-au majorat valoarea investiţiei cu 3,72%.

Preţul oficial al aurului a crescut în ultima lună, aducînd un cîştig semnificativ investitorilor care au cumpărat pe 26 februarie obiecte din aur. Ei şi-au majorat vineri valoarea lor cu 7,81%.

Depozitele lunare au fost mai puţin rentabile. Cel mai mult ar fi cîştigat investitorii care şi-au constituit un depozit lunar în lei la "Finansbank", "Eurom Bank" sau CEC. Valoarea sumelor lor, exprimată în euro, a crescut în ultima lună cu 1,08%. Cei care şi-au păstrat economiile acasă, în lei, şi-au diminuat valoarea acestora, exprimată în euro, cu 0,33%, din cauza deprecierii leului în raport cu euro. Depozitele lunare în euro au adus un cîştig maxim de 0,3% peste investitorii care au ales "Garanti Bank".

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro