Astăzi a avut loc lansarea în România a Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, singura instituţie din România specializată în cercetarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman, potrivit unui comunicat de presă.
Proiectul, o iniţiativă ce aparţine unor reprezentanţi ai mediilor universitare, medicale şi de cercetare de la noi din ţară, are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman, prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în rândul comunităţii medicale şi a publicului larg.
"La demararea acestui proiect au contribuit în primul rând câţiva factori care ţin de perspectivele diverse pe care noi, cei trei membri fondatori, le avem: de la calitatea de profesionişti în domeniul medical, universitar sau al cercetării, la cea de simpli consumatori. Astfel, eram deja familiarizaţi cu nevoia de informare permanentă în rândul comunităţii medicale şi a publicului larg, în special în ceea ce priveşte efectele componentelor dietei zilnice asupra organismului uman. În acelaşi timp, eram la curent cu nevoia de finanţare în domeniul cercetării de la noi din ţară. Mai departe, identificarea exactă a obiectului de studiu a avut la bază o atentă analiză a tipurilor de alimente şi băuturi preferate de români care, prin frecvenţa consumului, au efecte asupra organismului. Astfel, prezentă în alimentaţia omului de mii de ani, extrem de populară şi iubită, berea se află aproape zilnic pe mesele multor români. Puţin supusă studiului ştiinţific la noi în ţară, suntem convinşi că va constitui un obiect de studiu extrem de ofertant pentru cercetătorii români", spune Dr. Corina - Aurelia Zugravu, Preşedinte şi membru fondator al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.