Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

CFR, contract de 440 milioane de euro pentru modernizarea tronsonului Apaţa - Caţa

Andrei Stan
Companii #Transporturi /

CFR, contract de 440 milioane de euro pentru modernizarea tronsonului Apaţa - Caţa

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA şi Comisia Europeană, prin Agenţia Executivă pentru Inovaţii şi Reţele (INEA), au semnat contractul de finanţare, în valoare totală de 440 milioane de euro, pentru modernizarea tronsonului Apaţa - Caţa.

Tronsonul feroviar Apaţa - Caţa reprezintă un lot important în cadrul programului de reabilitare a liniei de cale ferată Braşov - Sighişoara, componentă a Coridorului Rin - Dunăre, potrivit unui comunicat de presă al CFR, trimis Redacţiei.

Proiectul de modernizare a tronsonului Apaţa - Caţa, în lungime de 28,44 kilometri, va contribui la atingerea obiectivului principal de promovare a mobilităţii sustenabile pe secţiunea Frontieră Ungară - Curtici - Arad - Simeria - Sighişoara - Braşov, prin: creşterea vitezei de circulaţie la 160 kilometri/oră, reducerea duratei de transport, creşterea siguranţei feroviare, facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă şi introducerea sistemelor moderne de semnalizare şi de management al traficului.

"Prin semnarea acestui contract de finanţare, CFR SA şi-a asigurat sursa de finanţare în vederea lansării procedurii de achiziţie a lucrărilor aferente tronsonului Apaţa - Caţa şi, astfel, se continuă programul de modernizare a infrastructurii feroviare pe ramura nordică a Coridorului IV feroviar, cuprinsă între Curtici - Braşov - Constanţa", a declarat Marius Chiper, directorul general al CFR.

Valoarea cheltuielilor eligibile aferente întregului proiect este de 538,301 milioane de euro, din care 440,007 milioane de euro reprezintă valoarea grantului (finanţare europeană nerambursabilă), acordat de Comisia Europeană, prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF). Cofinanţarea va fi asigurată de la bugetul de stat, respectiv 98,294 milioane de euro, pentru perioada 2016 - 2020, şi 167,571 milioane de euro, pentru perioada 2021 - 2023.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS