CFR SA:Lucrările de reabilitare a căii ferate, în ritmul prevăzut în strategia 2021-2025

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Transporturi / 08 iulie 2021

Lucrările de reabilitare a căii ferate, în ritmul prevăzut în strategia 2021-2025

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA anunţă că se efectuează lucrări de reabilitare şi modernizare a căilor de rulare, în 21 de şantiere situate pe raza celor opt sucursale regionale de la nivelul întregii ţări. Lucrările respective au menirea de a restabili performenţele tehnice ale liniilor de cale ferată, de a creşte viteza de circulaţie a trenurilor de transport călători şi de transport marfă, şi de a mări gradul de confort şi de siguranţă feroviară, se arată într-un comunicat de presă al companiei publice ce are în administrare infrastructura feroviară.

Reprezentanţii companiei estimează că în următoarea perioadă vor demara lucrările pe alte 13 şantiere, imediat după finalizarea procedurilor de achiziţie de lucrări şi servicii feroviare.

"În primul semestru al acestui an, au fost finalizate lucrările de reînnoire a infrastructurii pe 35 de kilometri de cale ferată, din ţinta de 70 kilometri prevăzută în Strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare 2021-2025, aprobată prin HG 985/2020", se precizează în comunicatul de presă.

Documentul citat mai arată că în următorii ani, prin creşterea alocaţiilor bugetare, vor fi realizate anual lucrări de reînnoire a infrastructurii pe 650-700 kilometri de cale ferată.

În acest moment se efectueazp lucrări pe tronsoanele Chitila - Săbăreni - Ciocăneşti, unde viteza de circulaţie a trenurilor de călători va creşte de la 50 km/h la 120 km/h şi Pârvu - Costeşti, unde viteza de circulaţie a trenurilor de călători va creşte de la 30 km/h la 100 km/h. De asemenea, se mai desfăşoară lucrări în staţia Olteni - pe linia 2, pe tronsonul Vălişoara-Caransebeş, Deda-Reghin, pe toate urmând a fi crescută corespunzător viteza de circulaţie.

Reprezentanţii companiei susţin că un tronson care ar urma să intre în reabilitare în perioada următoare este firul doi de pe ruta Buzău Sud - Cilibia - Făurei, unde viteza de circulaţie a trenurilor de călători, la finalizarea lucrărilor, va creşte de la 30 km/h la 120 km/h, pe o lungime de 38,6 kilometri.

CFR SA precizează că, în paralel cu programul anual de reînnoire a infrastructurii şi suprastructurii feroviare este în desfăşurare şi programul de lucrări de întreţinere şi reparaţii la linii şi instalaţii, program care vizează, de asemenea, ridicarea restricţiilor de viteză şi îmbunătăţirea capacităţii de exploatare a infrastructurii feroviare pe mai multe intervale de staţii, de pe raza de activitate a celor opt sucursale regionale de cale ferată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro