Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”

CHERECHEŞ (PNL):"Nu există o strategie unitară a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Educaţiei de prevenire a îmbolnăvirilor"

J.P.
Politică /

"Nu există o strategie unitară a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Educaţiei de prevenire a îmbolnăvirilor"

Deputata PNL Viorica Cherecheş apreciază că nu există, la nivel naţional, o strategie unitară a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Educaţiei pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus şi nici măsuri ferme în acest sens, conform Agerpres.

"Ca medic, am constatat că la nivel naţional nu există o strategie unitară a Ministerului Sănătăţii şi a Ministerului Educaţiei pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu noul coronavirus şi nici măsuri ferme. Peste câteva zile să sperăm că începe şcoala, copiii din toată ţara se vor întâlni, se vor îmbrăţişa, cu siguranţă regulile igienico-sanitare vor fi uitate, ceea ce va determina apariţia de noi focare de COVID-19 cu aducerea elevilor din nou în izolare la domiciliu sau internare în spital", precizează Cherecheş, conform unui comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Ea adaugă că, în aceste condiţii, răspunderea în faţa comunităţii "va fi a medicilor, a dascălilor, a autorităţilor locale pentru apariţia de noi îmbolnăviri" cu coronavirus, la care se poate adăuga şi virusul gripal cu contagiozitate crescută.

"Măsurile de prevenire trebuie să fie Lege pentru fiecare dintre noi. Trebuie să ne conştientizăm copiii că totul s-a schimbat, să ne adaptăm la proceduri fundamentale care să ne însoţească mereu pentru limitarea răspândirii coronavirusului", subliniază ea.

Pe de altă parte, îşi exprimă regretul legat de faptul că "după şase luni de muncă susţinută în spitale, casta medicală este blamată", în ciuda eforturilor depuse.

"Mulţi pacienţi internaţi au trăit acest moment cu incertitudine, oare de ce sunt pozitivi sau negativi, cu simptomele bolii sau fără simptome, frământaţi de întrebarea fără răspuns 'de unde am contactat virusul?'. Medicii, personalul medical i-au tratat zilnic, îngrijindu-se şi de corp, dar şi de sufletul lor în ciuda cuvintelor jignitoare spuse de cei care nu cunosc adevărul, ce înseamnă munca într-o unitate medicală în ultima jumătate de an", precizează deputata.

Conform acesteia, comunitatea maramureşeană, în ultimele săptămâni, a fost marcată de o uşoară creştere a numărului de cazuri de infecţii cu coronavirus.

"Au fost oameni care nu au înţeles măsurile de prevenire, nu au respectat restricţiile impuse în concedii şi la întâlniri, iar apariţia bolii i-a adus la spital. Orice persoană cu care venim în contact trebuie s-o considerăm posibil infectată cu coronavirus, de aceea în această etapă trebuie să tratăm totul cu prudenţă şi multă responsabilitate", subliniază Viorica Cherecheş.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

23 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1145
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5485
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3849
Gram de aur (XAU)Gram de aur252.5738

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie