CHINA: Vânzările de automobile electrice şi hibride au scăzut în iulie

T.T.
Internaţional /

Vânzările de automobile electrice şi hibride au scăzut în iulie

Vânzările de automobile electrice şi hibride au scăzut în China cu 4,7% luna trecută, la 80.000 de unităţi, primul declin în ultimii peste doi ani, arată datele publicate, astăzi, de Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM), transmite Reuters.

Anul trecut, livrările de vehicule electrice şi hibride au crescut cu aproape 62%.

Piaţa auto chineză - cea mai mare din lume - a înregistrat în iulie o scădere a vânzărilor de 4,3%, aceasta fiind a 13-a lună consecutivă de declin, după un recul de 9,6% în iunie şi de 16,4% în mai.

"Principalul motiv al declinului vânzărilor de automobile electrice şi hibride în China a fost modificarea politicilor", a declarat Chen Shihua, adjunctul secretarului general al CAAM, referindu-se la decizia de luna trecută a autorităţilor de la Beijing de a reduce subvenţiile oferite la achiziţionarea maşinilor electrice.

Ceea ce se întâmplă în China nu este decât o reflectare a situaţiei la nivel mondial, unde creşterea preţurilor, tensiunile politice, scăderea apetitului pentru automobilele diesel şi noile servicii de car-sharing încep să reducă cererea de automobile pe pieţe, precum Marea Britanie şi SUA. În condiţiile în care şi ultima mare speranţă, China, dă semne de scădere a vânzărilor, industria auto mondială ar putea fi deja în recesiune, avertizează analiştii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS