Abonament gratuit

Christine Lagarde, confirmată în al doilea mandat în fruntea FMI

V.R.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Board-ul Fondului Monetar Internaţional (FMI) a confirmat-o, vineri, pe Christine Lagarde în cel de-al doilea mandat în fruntea instituţiei.

Programată iniţial pentru luna martie, confirmarea numirii directorului general a fost făcută mai devreme, în condiţiile în care nu a existat niciun alt candidat la şefia FMI. Lagarde şi-a anunţat candidatura în luna ianuarie.

După confirmare, Christine Lagarde a declarat: "Sunt încântată că mi s-a oferit oportunitatea să conduc FMI din funcţia de director general în cel de-al doilea mandat de cinci ani. Apreciez încrederea continuă şi sprijinul acordat de board-ul executiv al Fondului şi de cele 188 de ţări membre".

Oficialul FMI a mai afirmat că, în ultimii cinci ani, instituţia pe care o conduce "şi-a adaptat şi consolidat capacitatea de a răspunde nevoilor membrilor, fiind pregătită să-i ajute să facă faţă provocărilor viitoare".

Luna aceasta, Christine Lagarde a atras atenţia că pieţele emergente din întreaga lume nu beneficiază de suficient sprijin din partea sistemului monetar internaţional, făcând apel la o actualizare a politicilor globale în vederea schimbării acestei situaţii, în special în privinţa normelor care guvernează cursul valutar, rezervele şi accesul la lichidităţi în perioade de criză.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie