Christine Lagarde i-a invitat pe membrii Consiliului Guvernatorilor BCE la o întâlnire neoficială

M.I.
Internaţional /

Christine Lagarde (Sursă foto: Twitter)

Christine Lagarde (Sursă foto: Twitter)

Preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, i-a invitat miercuri pe membrii Consiliului Guvernatorilor instituţiei la o întâlnire neoficială, pentru a discuta despre activitatea principalului organism al băncii centrale, a anunţat instituţia financiară, confirmând o ştire publicată anterior de Reuters.

Lagarde, care a preluat conducerea BCE acum două săptămâni, a moştenit un Consiliu al Guvernatorilor divizat, marcat de scurgeri de informaţii şi de opoziţia publică din partea unor oficiali ai băncii faţă de programul de stimulare pus în practică de fostul şef al băncii centrale, Mario Draghi. Lagarde este nevoită să respecte acest program cea mai mare parte a anului 2020.

Neînţelegerile, inclusiv nemulţumirile exprimate public de şefii băncilor centrale din Germania, Olanda şi Austria, au creat impresia de dezacorduri şi au provocat îndoieli pe pieţele financiare despre hotărârea BCE de a acţiona în viitor.

În speranţa de a atenua diviziunile, Lagarde i-a invitat pe guvernatorii celor 19 bănci centrale şi board-ul la o întâlnire privată în afara clădirii BCE, oferind oportunitatea unor discuţii neoficiale, fără angajaţi sau consilieri, au declarat două persoane apropiate situaţiei, transmite aceaşi sursă.

"Membrii Consiliului Guvernatorilor s-au întâlnit la invitaţia preşedintei Lagarde în afara sediului, pentru a discuta într-un cadru neoficial despre funcţionarea Consiliului Guvernatorului", a declarat un purtător de cuvânt BCE.

Iniţiativa este văzută ca o încercare de a păstra discuţiile în interiorul băncii centrale şi de a preveni scurgerile de informaţii care ar putea afecta credibilitatea şi eficienţa BCE.

La prima întâlnire oficială a Consiliului Guvernatorilor care a avut loc mai devreme miercuri, BCE a gestionat activităţi de rutină, cum ar fi viitorul raport referitor la stabilitatea financiară şi a audiat o prezentare a lui Benoit Coeure, membru în board-ul băncii, referitoare la plăţi, informează Reuters.

Întrucât nu a fost o şedinţă legată de politica monetară, nu s-a discutat despre perspectiva economică şi politica monetară, iar întâlnirea a dura puţin peste o oră, au arătat sursele.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS