Ciolacu: "Unirea pe care Cuza a dorit-o devine realitate prin Autostrada Moldovei"

T.B.
Politică / 24 ianuarie

Ciolacu: "Unirea pe care Cuza a dorit-o devine realitate prin Autostrada Moldovei"

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că unirea pe care dorit-o domnitorul Alexandru Ioan Cuza devine realitate prin Autostrada Moldovei şi a precizat că această unire economică a Moldovei cu restul ţării va conduce rapid la dezvoltarea rapită a zonei, conform paginii de socializare a premierului. El a mai transmis că 2024 este un an extrem de dificil cu patru rânduri de alegeri, iar în calitate de prim-ministru responsabilitatea sa este de a nu pune în pericol dezvoltarea ţării, indiferent de costurile electorale, precizează sursa menţionată.

Marcel Ciolacu a transmis miercuri, un mesaj cu prilejul Zilei Unirii Principatelor, informează sursa precizată: "Dragi români, în urmă cu 165 de ani, pe 24 ianuarie, românii şi-au unit eforturile şi au pus bazele României ca stat naţional, unitar şi democratic. Şi atunci, mulţi s-au opus. Şi din afara ţării, dar şi din interior. Pentru interesele lor, ar fi fost mai bine ca românii să nu fie uniţi. Astăzi, la 165 de ani de atunci, România a intrat într-o nouă etapă a modernizării sale. O etapă care îi va permite să se dezvolte şi să crească la adevăratul său potenţial! În primul rând, Unirea - pe care marele Cuza a dorit-o - devine realitate prin Autostrada Moldovei. Unirea economică efectivă a Moldovei cu restul ţării va conduce, în sfârşit, la dezvoltarea rapidă a zonei, prin creşterea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă, mai bine plătite", a declarat Marcel Ciolacu.

El a precizat că reformele începute de Guvern permit trecerea la o nouă etapă de dezvoltare economică şi socială, conform postării sale: "Apoi, reformele ireversibile, pe care acest Guvern le-a început anul trecut, permit României accesarea tuturor banilor din PNRR. Ne permit, astfel, trecerea la o nouă etapă de dezvoltare economică şi socială.

Există încă multe inegalităţi sociale care trebuie corectate. Prioritatea momentului este rezolvarea cerinţelor îndreptăţite ale agricultorilor şi transportatorilor. Iar rolul meu este să port un dialog cu toate categoriile sociale care reclamă neajunsuri şi inechităţi! Fiindcă sunt un om al dialogului! Şi doar împreună am găsit şi vom găsi soluţii pe care le putem aplica rapid", a afirmat premierul.

Ciolacu a mai transmis că acest an este unul extrem de dificil, cu patru rânduri de alegeri, dar că are responsabilitatea, în calitate de premier, să nu pună în pericol dezvoltarea ţării, indiferent de costurile electorale, se arată în postarea de pe pagina sa de socializare: "Dragi români, ştiu că mai sunt multe probleme de rezolvat. Ştiu că măsurile luate de acest guvern pentru protejarea nivelului de trai al populaţiei trebuie continuate. De aceea, vrem să menţinem preţuri plafonate la alimentele de bază aşa cum sunt la facturile de energie şi gaze ale românilor. 2024 este un an extrem de dificil, cu patru rânduri de alegeri. Însă, ca prim-ministru, responsabilitatea mea este de a nu pune în pericol dezvoltarea ţării. Indiferent de costurile electorale! În acelaşi timp, sunt convins că, prin dialog, vom găsi rezolvări la tot ce nu merge bine. Pentru că şi eu, ca şi dumneavoastră, îmi doresc ca România să crească şi să se dezvolte. Doar uniţi putem construi o Românie echitabilă! Şi sunt sigur că, doar aşa, vom depăşi toate provocările acestui an! Aşa să ne ajute Dumnezeu!", a mai declarat Marcel Ciolacu.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Putea fi facuta demult dc nu furau atat politicienii.

  Atrebuit sa vina Mandachi sa faca primul metru din autostrada Moldovei ca sa se apuce si astia. Jalnic. Avem localitati cu strazi neasfaltate, fara gaz, apa potabila, canalizare, dar astia se felicita singuri, ce buni sunt ei. Nu , hoti si incompetenti , da. 

  1. N-are legatura cu Mandachi, are legatura cu Ucraina...

  Unirea Cuza a fost deturnată de monstruasa coalitie!!! În alte cuvinte "ciocoii de alta data" ..latră acum in "ciolacia natolanista si uista" ziberiata sec prin trompeta marcelista a nesimțirii latiniste'. Jalnic discurs, despre modernizarea Moldo- Valahiei dupa alta modernizare nereușită începută prin 1853 de anglo-saxonii. Sicturul pentru tradiția stramosesca este de fapt in esența modernizata Moldo-Valahiei, coruptă de scoala habsburgica atat de draga dacopatilor ardeleni!

  gargara politica, autostrada Moldovei a devenit o proprietate pt reconstructia Ucrainei!

  Cuza a unit tara, voi ati vindut o. Sintem sclavii bruxe lles si a alora de peste Ocean.

  1. Mai bine am fi limitrofi la rusnacia. ca acolo ajungem dupa cum stiu bine hauristii iubitori de putler.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5851
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0237
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8519
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.7888

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb