CIOLOŞ:"Generaţia nouă din România a început să se trezească"

Laura Boico
Politică / 03 iunie 2016

Dacian Cioloş a declarat astăzi, la evenimentul "Impactul nostru în educaţie", organizat de Fundaţia Teach for Romania că generaţia nouă a ţării a început să se trezească, să nu mai stea doar pe Facebook, şi atunci cînd este cazul să coboare în stradă şi să ia iniţiativa, potrivit unor surse din presă.

"Când am ajuns, aşa un pic luat prin surprindere, să îmi asum conducerea acestui Guvern pentru o perioadă scurtă, mi-am dat seama că foarte multe lucruri nu o să se poată face cu o administraţie care are nevoie să fie motivată şi redinamizată. (...) Şi atunci mi-am spus că una din căile prin care putem să demarăm anumite schimbări este să pornim de la experienţe (...) pe care societatea civilă le are. (...) Şi am observat în aceşti ultimi ani, mai ales în ultimii doi-trei ani, că societatea civilă şi generaţia nouă din România au început să se trezească, să nu mai stea doar, nu la televizor, ci în faţa calculatorului, pe Facebook, să coboare şi în stradă când e cazul şi să ia şi iniţiativa, atunci când simte că poate să schimbe ceva", a spus Cioloş.

Premierul a adăugat că această experienţă din ultimii ani poate fi folosită şi pentru reformarea statului.

"Şi mi-am spus că această experienţă care s-a capitalizat deja de câţiva ani de zile poate să fie folosită şi poate să contribuie la reformarea statului, la eficientizarea lui. Şi, de aceea, mi-am dorit, am şi luat în jurul meu consilieri oameni care provin din societatea civilă şi care au înţeles destul de rapid cum putem face puntea de legătură între ceea ce fac organizaţii neguvernamentale şi ceea ce fac diferite instituţii publice şi am dorit să implicăm şi să transferăm pe cât posibil, sigur cu un pic de nebunie şi curaj, (...) această experienţă către instituţii publice", a afirmat Dacian Cioloş.

Potrivit prim-ministrului, prin programul "Teach for Romania" se transmite nu doar cunoaştere, ci şi o stare de spirit.

"Cei care aţi demarat acest program aţi transmis nu doar cunoaştere la nivel mental, ci aţi transmis şi stare de spirit. Şi eu cred că în felul ăsta se construieşte omul societăţii pe care ne-o dorim, care să poată să judece lucrurile pe ambele planuri şi ăsta e unul din punctele voastre forte. Ceea ce faceţi voi la «Teach for Romania» mi se pare semnificativ din mai multe puncte de vedere. (...) În primul rând, cred cu tărie şi nu spun cuvinte mari că democraţia din România poate fi redefinită, reîncărcată, să spun aşa, doar prin implicarea noastră a tuturor acolo unde simţim că suntem utili şi recunoscând modalitatea şi asumându-ne modalitatea în care credem că putem fi cel mai utili societăţii, dincolo de imagine publică, de salarizare ş.a.m.d", a spus Cioloş.

El a precizat că fiecare trebuie să îşi asume schimbarea pe care o doreşte de la societate.

"Cred că foarte multe lucruri pe care noi, ca români, vrem să le schimbăm, multe lucruri despre care nu ne place cum merg şi, sigur, de cele mai multe ori acuzăm liderii ţării sau politicienii că nu fac suficient să schimbe lucrurile, cred că modalitatea în care putem să progresăm este în primul rând aceea de a ne asuma noi înşine schimbarea pe care o dorim şi pe care o cerem în general de la ceilalţi. Şi atunci când îţi asumi tu însuţi schimbarea, atunci ai şi mai multă legitimitate să ceri celorlalţi şi să ceri liderilor să o facă şi să-şi asume ceea ce fiecare dintre noi face", a mai menţionat Cioloş, conform aceloraşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

23 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9257
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4639
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6702
Gram de aur (XAU)Gram de aur234.5622

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro