Cioloş vrea scutire de impozit pentru persoanele care realizează venituri din activităţi de cercetare

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 29 iunie 2016

Persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor din activităţi de cercetare şi dezvoltare aplicativă sau dezvoltare tehnologică ar putea fi scutite de la plata impozitului.

Premierul Dacian Cioloş a menţionat: "Ne propunem ca persoanele fizice care realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor din activităţi de cercetare şi dezvoltare aplicativă sau dezvoltare tehnologică să fie scutite de la plata impozitului pentru aceste venituri. (...) Măsura, dacă vom decide acest lucru astăzi, ar urma să se aplice începând cu veniturile aferente lunii august 2016".

Premierul a spus că, în România, se cheltuie pentru cercetare şi dezvoltare, pe cap de locuitor, de aproape 20 de ori mai puţin decât media europeană: "În această categorie a facilităţilor fiscale cu impact redus sau nesemnificativ asupra bugetului, dar cu impact potenţial pozitiv asupra economiei (...) ar intra şi o propunere pe care o facem de scutire a impozitului pe venit pentru cercetători sau pentru servicii de cercetare-dezvoltare. În cifre absolute, în România, se cheltuie pentru cercetare şi dezvoltare, pe cap de locuitor, de aproape 20 de ori mai puţin decât media europeană".

Totodată, prim-ministrul a atras atenţia că sectorul de cercetare-dezvoltare din România este încă subdimensionat: "Dincolo de mâna de lucru relativ ieftină pe care România a putut să o ofere în timp, observăm că din ce în ce mai mult sunt solicitaţi ingineri, specialişti, cercetători, care vin să aducă valoare adăugată investiţiilor care se fac în România în diferite sectoare economice. În acelaşi timp, sectorul de cercetare-dezvoltare din ţară este încă subdimensionat". Potrivit Agerpres, Dacian Cioloş speră ca, prin facilităţile oferite, să stimuleze atât investiţiile unor companii private în cercetare-dezvoltare, cât şi interesul din partea tinerilor de a se forma şi de a lucra în acest domeniu.

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro