Abonament gratuit

CITIGROUP AŞTEAPTĂ UN RECORD MAXIM ÎN URMĂTORII DOI ANI:Preţul aurului va trece de 2.000 de dolari uncia

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional /

Preţul aurului va trece de 2.000 de dolari uncia

Cotaţia aurului ar putea să crească până la un record maxim istoric ce va depăşi pragul de 2.000 de dolari uncia în următorii doi ani, potrivit analiştilor Citigroup Inc., care sunt de părere că există mai mulţi factori ce vor stimula preţul metalului galben, inclusiv riscurile crescânde ale unei recesiuni globale şi probabilitatea ca Rezerva Federală (Fed - banca centrală a SUA) să reducă ratele dobânzilor la zero.

"Ne aşteptăm ca preţul spot al aurului să crească o perioadă mai lungă de timp, cu posibilitatea să treacă de 2.000 de dolari uncia", afirmă analiştii băncii americane, citaţi de Bloomberg, anticipând o cotaţie care va depăşi recordul anterior, de 1.921,17 dolari/uncie, stabilit în 2011. În opinia lor, vom asista la noi maxime ciclice la un moment dat, într-un an sau doi.

Banca preconizează că preţul aurului va fi stimulat de ratele mici ale dobânzilor nominale, care sunt menţinute pe perioade mai lungi; riscurile de recesiune la nivel mondial - exacerbate de tensiunile comerciale dintre SUA şi China; tensiunile geopolitice crescute. Citigroup anticipează că Fed va reduce ratele dobânzilor până la zero.

Cotaţia metalului preţios a atins, luna aceasta, nivelul maxim al ultimilor şase ani (1.566 dolari/uncie), în condiţiile în care băncile centrale îşi relaxează politica monetară ca să răs­pundă încetinirii creşterii economice, iar războiul SUA-China este în atenţia investitorilor.

Specialiştii estimează că Banca Centrală Europeană (BCE) va lansa în curând noi stimulente economice, iar Fed va tăia dobânzile din nou. În acest context, investitorii fac plasamente considerate sigure, refugiindu-se în aur.

Ieri, cotaţia spot a aurului era de 1.491,34 dolari uncia pe pieţele internaţionale, cu 16% mai mare faţă de începutul anului. Preţul metalului a urcat în ultimele patru luni. Potrivit Citigroup, preţul futures al aurului tranzacţionat la Comex New York va fi, în medie, de 1.575 dolari uncia în ultimul trimestru din 2019, cu 125 de dolari mai mare faţă de estimarea precedentă. Totodată, banca şi-a majorat cu 14% estimarea pentru cotaţia din 2020: 1.675 dolari/uncie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. TRUE ! BELIVE IT !

Ziarul BURSA

14 august

Citeşte Ziarul BURSA din 14 august

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

13 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8344
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0836
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4894
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3431
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.5118

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie