"Citigroup" plăteşte 10,5 milioane dolari ca să încheie amiabil două cazuri

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 20 august 2018

"Citigroup" Inc. a acceptat să plătea­scă 10,5 milioane de dolari ca să soluţioneze în mod amiabil două plângeri separate, conform declaraţiilor făcute săptămâna trecută de autoritatea de reglementare a pieţei de capital din SUA, care precizează că un caz priveşte o schemă de împrumuturi false în care a fost implicată subsidiara din Mexic a băncii americane, "Banamex", în perioada 2008 - 2014.

Cel de-al doilea caz se referă la un trader al băncii, care a făcut operaţiuni neautorizate legate de "Citigroup Global Markets" Inc. (CGMI) în perioada 2013-2016, potrivit Comisiei pentru valori mobiliare şi burse din SUA (SEC).

Schema de credite frauduloase priveşte împrumuturi acordate de "Banamex" către "Oceanografia", care i-au generat pierderi de 475 milioane dolari băncii. Autoritatea americană susţine că aceste credite au fost rezultatul unor controale neadecvate efectuate de "Citigroup", care nu au depistat problemele împrumutatului.

SEC menţionează, totodată, că supravegherea necorespunzătoare le-a permis traderilor CGMI să înregistreze în mod necorespunzător poziţii nelichide şi să acopere pierderi de 81 de milioane de dolari.

"Suntem încântaţi că am rezolvat aceste probleme", a declarat, conform Reuters, Danielle Romero-Apsilos, purtător de cuvânt al "Citi Global".

"Citigroup" şi CGMI au soluţionat în mod amiabil aceste cazuri fără să recunoască sau să nege concluziile SEC.

La începutul săptămânii curente, "Citigroup" a anunţat că a restructurat divizia de consumer banking, inclusiv conducerea acesteia, în încercarea de a-şi îmbunătăţi rezultatele financiare.

Potrivit unei note interne obţinute de Reuters, modificările vor "armoniza" sectorul de consum al "Citigroup" cu modelele operaţionale ale diviziilor din Asia şi Mexic, care au rezultate mai bune.

În trimestrul al doilea din 2018, profitul grupului bancar american a sporit cu 16%, la 4,49 miliarde de dolari, iar veniturile din vânzări - cu 2%, la 18,47 miliarde de dolari. În schimb, veniturile din tranzacţii s-au diminuat cu aproape 1%, la 3,94 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro