Abonament gratuit

"Citigroup" renunţă la operaţiunile retail din Brazilia, Argentina şi Columbia

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

"Citigroup" Inc., a treia bancă majoră din SUA, vrea să iasă de pe segmentul de retail banking şi al cardurilor de credit din Brazilia, Argentina şi Columbia, ca parte a eforturilor sale de reducere agresivă a costurilor şi creştere a profitabilităţii.

Banca a operat în Argentina şi Brazilia peste o sută de ani. În ultimul trimestru din 2015, banca a consemnat un declin de 17% al vânzărilor sale în America Latină.

"Am decis să ne concentrăm eforturile pe oportunităţile oferite de clienţii noştri instituţionali din Brazilia, Argentina şi Columbia, respectiv din America Latină", a declarat, vineri, directorul executiv al băncii, Michael Corbat.

Operaţiunile ce vor fi scoase la vânzare sunt parte a diviziei de consumer banking şi vor fi transferate către "Citi Holdings", divizia care deţine toate operaţiunile non-principale pe care le înstrăinează banca.

De la izbucnirea crizei financiare, "Citigroup" şi-a înstrăinat operaţiunile retail din mai multe ţări, şi-a micşorat reţeaua de sucursale şi a vândut activităţi care nu erau considerate principale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie