CÎŢU:"Călătoresc mult în zonele sărace, ocolite de investiţii, unde banii au ajuns pe mâini greşite"

J.P.
Politică / 25 iunie 2021

"Călătoresc mult în zonele sărace, ocolite de investiţii, unde banii au ajuns pe mâini greşite"

Premierul Florin Cîţu a subliniat, vineri, importanţa investiţiilor în zone dezavantajate, menţionând că în ultima perioadă a călătorit mult în ţară, inclusiv în regiuni în care nu s-a investit în infrastructură, conform Agerpres.

Precizările au fost făcute în cadrul unei conferinţe organizate de Camera de Comerţ Româno-Germană (AHK România) şi Comitetul Economiei Germane pentru Europa de Est e.V. (OA), cu sprijinul Asociaţiei Camerelor Germane de Comerţ şi Industrie e.V. (DIHK).

"Da, călătoresc şi mă duc mult în zonele sărace, care au fost ocolite de investiţii. De fapt, banii au fost direcţionaţi către acele zone, dar nu au ajuns să fie investiţi în infrastructură sau în dezvoltarea comunităţilor. Acei bani au ajuns pe mâini greşite şi vrem să ne asigurăm că acest lucru nu se mai întâmplă pe viitor", a spus Cîţu.

Premierul a menţionat că Guvernul îşi propune susţinerea comunităţilor sărace, sprijinind dezvoltarea infrastructurii în aceste zone fie prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, fie prin fonduri guvernamentale.

"România va trece în următorii opt ani printr-o transformare importantă. Banii care vor veni în România vor merge direct în acele zone care au fost ocolite de guvernele anterioare. Da, este o provocare grea. Vom avea grijă ca fiecare bănuţ să fie contabilizat - aceasta este o altă promisiune pe care o fac în mod public -, dar vom livra rezultate şi acest lucru e important, deoarece este o oportunitate unică pentru dezvoltarea economiei româneşti", a adăugat premierul.

În ce priveşte proiectele cheie pe care Guvernul doreşte să le realizeze prin intermediul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Cîţu a vorbit despre construirea de spitale până în 2024, precum şi investiţii în autostrăzi şi căi ferate.

"Pandemia ne-a arătat că sistemele de sănătate din toată lumea s-au aflat sub presiune. În România nu a mai fost construit un spital în ultimii 30 de ani. Vom construi câteva spitale moderne, în următorii ani, prin PNRR. O altă prioritate este reprezentată de infrastructură. În ultimii ani s-au făcut promisiuni, dar nu au fost puse în realizare. Noi vom realiza. Infrastructura este coloana vertebrală a dezvoltării", a mai spus el.

Premierul a menţionat că actualul Guvern are obiective care ar urma să se desfăşoare pe durata a două mandate, fiind vorba despre proiecte care se vor derula inclusiv până în 2028.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pai banii au ajuns pe mainile tale gresite. Vai de steaua datoriei externe folosita la nimic.

    1. Carcotasule. Vor ajunge pe maini bune acum se inpart.

    Ce familie tare ar face citu cu clotilda si cu hohanis. Acesti 3 mascarici se intrec in minciuni si prosteli. Romania ar avea mult de castigat daca i-ar trimite pe astia 3 departe si cu salariu bun dar fara sa mai aibe legatura cu tara.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb