City of London şi-a redus deţinerile la Fondul Proprietatea sub 5%

VERONICA PLĂCINTESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 28 august 2013

Cotaţia FP a coborât sub pragul psihologic de 0,7 lei/acţiune

Mihai Mureşian: "Nu avem motiv să ne îngrijorăm de scăderea acţiunilor FP"

Preţul acţiunilor Fondul Proprietatea (simbol FP) a coborât, ieri, sub pragul psihologic de 0,7 lei/unitate, la 0,69 lei/unitate, diminuare de 1,78%.

Ieri au fost efectuate 412 trazacţii cu 14,4 milioane titluri FP, în valoare totală de aproape 10 milioane de lei (din care o tranzacţie de tip Deal, cu 3,1 milioane acţiuni FP, în valoare de 2,14 milioane lei), consemnând, astfel, aproximativ 35% din întregul rulaj de ieri, când investitorii au tranzacţionat acţiuni de 28,85 milioane de lei (6,5 milioane euro).

Compania de administrare a investiţiilor City of London şi-a redus deţinerile din cadrul Fondului Proprietatea (FP) de la 5,007%, la aproximativ 4,999%, în urma unei tranzacţii pe piaţa secundară, pe 22 august, conform unei notificări transmise ieri Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

City of London deţinea anterior la Fondul Proprietatea un număr de 1,14 milioane acţiuni, reprezentând circa 0,851% din capitalul social, şi 5,57 milioane warrant-uri, reprezentând 4,156%, din care 1,42 milioane erau emise de Royal Bank of Scotland (RBS) şi restul de 4,15 milioane de Raiffeisen Centrobank AG.

Diminuarea cotaţiei Fondul Proprietatea nu reprezintă motiv de îngrijorare, laitmotivul zilei de ieri fiind scăderile pe burse, atât la nivel internaţional, cât şi în ţara noastră, ne-a precizat Mihai Mureşian, director de tranzacţionare la Intercapital Invest.

Domnia sa ne-a declarat: "Nu avem de ce să ne îngrijorăm pe seama faptului că acţiunile FP au coborât sub 0,7 lei/unitate. Corecţia nu a fost doar pe aceste titluri, ci un trend generalizat la nivelul întregii pieţe. Mediul extern este puternic afectat de problematica din Siria şi nu numai, astfel că era de aşteptat o diminuare şi la BVB. Vânzarea City of London este posibil să fi vizat o diminuare speculativă a participaţiei la Fondul Proprietatea, deşi nu cred. Este posibil să îşi fi transferat deţinerea pe alte companii, lucru care se întâmplă destul de des şi în alte cazuri. Nu cred că s-a întâmplat ceva deosebit la FP, în aşa fel încât nerezidenţii să vândă".

În urma tranzacţiei anunţate ieri la BVB, numărul de warrant-uri ale City of London a scăzut la aproximativ 4,149%, în timp ce numărul de acţiuni a rămas la 0,851%, totalizând 4,999% din capitalul social.

În luna iulie, RBS a vândut, pentru 60 milioane euro, aproximativ jumătate din acţiunile pe care le deţinea la Fondul Proprietatea (FP) în numele companiei City of London, al doilea mare acţionar al Fondului.

Cel mai mare pachet de acţiuni, reprezentând 3,012% din capitalul social, a fost transferat la momentul respectiv printr-un Deal de 264,5 milioane lei (59,5 milioane euro).

În luna septembrie a anului trecut, City of London a transferat către RBS mai multe pachete de acţiuni Fondul Proprietatea, astfel că banca a ajuns să deţină 5,24% din titlurile FP. Ulterior, participaţia RBS la Fondul Proprietatea a ajuns la 6,18%.

La finele lunii mai, Fondul avea un activ net de puţin peste 15 miliarde lei.

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb