Ciucă: "Nu trebuie să excludem varianta negocierii pe unu la două ministere"

I.A.
Politică / 25 aprilie

Ciucă: "Nu trebuie să excludem varianta negocierii pe unu la două ministere"

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă a declarat astăzi, la PNL Iaşi, că nu există niciun fel de discuţie în momentul de faţă despre amânarea, cu atât mai puţin despre nerealizarea rocadei guvernamentale, potrivit news.ro.

El a mai precizat că în momentul de faţă cea mai simplă modalitate este să se facă rocadă conform înţelegerii din protocol, dar având totuşi în vedere dinamica şi evoluţia întregii situaţii, nu trebuie să excludă şi varianta negocierii pe unu la două ministere, dar dacă se depăşeşte această măsură şi dacă se întâmplă ca această rocadă să se facă altfel decât în linişte de fiecare parte, atunci nu o să aibă de câştigat, ci doar de pierdut.

Nicolae Ciucă le-a transmis liberalilor din Iaşi că în perioada următoare urmează rocada la Guvern.

Preşedintele PNL a arătat: "Nu există niciun fel de discuţie, în momentul de faţă, despre amânarea, cu atât mai puţin despre nerealizarea ei. Ca atare, la finele lunii mai, nici pe 24 că este ziua partidului, nici pe 25 de Înălţare, puţin mai încolo, dar se va realiza. În momentul de faţă, sigur, cea mai simplă modalitate este să se facă rocadă conform înţelegerii din protocol. Având totuşi în vedere dinamica şi evoluţia întregii situaţii, nu trebuie să excludem şi varianta negocierii pe unu la două ministere, dar dacă se depăşeşte această măsură şi dacă se întâmplă ca această rocadă să se facă altfel decât în linişte de fiecare parte, atunci nu o să avem de câştigat, ci doar de pierdut".

El a precizat că: "rolul conducerii partidului este să facă în aşa fel încât această rocadă să se realizeze în linişte cu preluarea şi continuarea obiectivelor guvernamentale, pentru că acesta ne este obiectul pe anul 2023 şi să pregătim anul 2024".

Nicolae Ciucă s-a referit şi la ceea ce au de făcut.

Premierul a mai spus: "V-aş ruga foarte mult, am transmis după BPN-ul trecut câteva formule de organizare la nivel central şi la nivel local. Nu avem timp să aşteptăm să treacă Paştele viitor ca să ne putem organiza şi să încep să ne desfăşurăm activitatea politică la nivelul fiecărei organizaţii, fiecărei filială. Din momentul în care am luat respectiva decizie, aprobată în BPN, am stabilit cu domnul Secretar General să lăsăm o perioadă, nu este mare lucru şi nici nu este cine ştie ce sofisticaţiune, este o chestiune care este prevăzută în statut, doar că este sistematizată într-un anume fel. După care, o să facem în aşa fel încât să discutăm modul în care ea se transpune în practică. Avem nevoie de organizare şi de activitate politică de la nivelul (...) până la nivelul conducerii centrale a partidului".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pe unu , la doua...

    limba de lemn

    De la unu , la doua....lb Romana 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Electromagnetica
danescu.ro
arsc.ro
dtoys.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9681
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6029
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2648
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8001
Gram de aur (XAU)Gram de aur299.3672

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb