Revista BURSA Construcţiilor

Claudiu Năsui s-a întâlnit cu secretarul de stat al Ministerului Comerţului din Marea Britanie

G.U.
Macroeconomie / 04 martie

Claudiu Năsui s-a întâlnit cu secretarul de stat al Ministerului Comerţului din Marea Britanie

Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, s-a întâlnit azi cu secretarul de stat al Ministerului Comerţului din Marea Britanie, Greg Hands, aflat în vizită la Bucureşti pentru identificarea de oportunităţi de investiţii în România pentru investitorii britanici, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

În contextul Brexit, executivul britanic a detectat reactivarea unor reglementări mai vechi în legislaţia din România, neutralizate până acum de acordurile de liber schimb din Uniunea Europeană, care îngreunează o serie de schimburi comerciale. Partea română va identifica soluţionarea lor, în cadrul eforturilor de debirocratizare.

Ministrul Claudiu Năsui a apreciat prezenţa economică britanică şi interesul companiilor din UK de a investi în România şi a reafirmat deschiderea actualului guvern de a susţine mediul de afaceri autohton şi de a facilita accesul investitorilor străini pe piaţa românească prin accelerarea debirocratizării şi asigurarea unui cadru legislativ predictibil, favorabil iniţiativelor antreprenoriale, notează sursa citată.

Între altele, demnitarul britanic a subliniat interesul Regatului pentru construcţia de nave în România. Concernul Babcock lucrând alături de Rolls Royce la programul fregatei Type 31.

În altă ordine de idei, Greg Hands, s-a declarat plăcut surprins de punctul de programul de guvernare referitor la neimpozitarea veniturilor până la nivelul salariului minim, subliniind că aceeaşi abordare a condus în Marea Britanie la activarea unui număr important de oameni în piaţa muncii.

La 30.11.2021 schimburile comerciale bilaterale au însumat 3,16 miliarde euro, în scădere cu 20% faţă de perioada similară din 2019. Exporturile româneşti au fost de 1,88 miliarde euro (-22%), în timp ce importurile au totalizat 1,28 miliarde euro (-17%), balanţa comercială fiind pozitivă, cu un excedent de 600 milioane euro (cel mai mare excedent comercial al României).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Deja fiul de securist,a trecut la vanzarea prin licitatie ce a mai ramas din bogatiile tarii. Asa ca urmeaza intalniri si cu alti stapani ai coloniei si se v-a stabili ce sa cumpere fiecare stapan.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Codul Insolvenţei”
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro