Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Cluj-Napoca este în finala competiţiei "Capitala Europeană a Inovării 2020"

J.P.
Miscellanea /

Cluj-Napoca este în finala competiţiei "Capitala Europeană a Inovării 2020"

Alături de Milano, Valencia, Viena şi alte opt oraşe europene, Cluj-Napoca este în finala competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării în 2020 şi ar putea câştiga 1 milion de euro, anunţă Comisia Europeană, conform G4media.

Douăsprezece oraşe din nouă ţări se află în finala competiţiei pentru titlul de Capitală Europeană a Inovării 2020. Finanţat prin Orizont 2020, programul pentru cercetare şi inovare al UE, premiul recunoaşte meritele oraşelor europene care dezvoltă ecosisteme de inovare dinamice menite să abordeze provocările din viaţa publică şi să îmbunătăţească viaţa oamenilor.

Finaliştii ediţiei din acest an sunt (în ordine alfabetică):

Cluj-Napoca (România)

Espoo (Finlanda)

Gent (Belgia)

Groningen (Ţările de Jos)

Helsingborg (Suedia)

Leeuwarden (Ţările de Jos)

Leuven (Belgia)

Linz (Austria)

Milano (Italia)

Reykjavik (Islanda)

Valencia (Spania)

Viena (Austria)

Inovarea este esenţială pentru ca oraşele să asigure o redresare durabilă după perioade dificile. Atunci când oraşele îşi alimentează ecosistemele de inovare, astfel încât actorii din domeniul inovării şi cetăţenii să se întâlnească şi să colaboreze, ele îşi stimulează dezvoltarea şi rezilienţa. Cea de-a şasea ediţie a premiului «Capitala europeană a inovării» va fi un alt concurs important şi va prezenta cele mai bune practici inovatoare care impulsionează oraşele europene", a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, citată în comunicat.

Un juriu format din experţi independenţi au selectat cele 12 oraşe finaliste, analizând modul în care acestea utilizează soluţii inovatoare pentru a răspunde provocărilor societale, modul în care utilizează aceste practici în procesul de dezvoltare urbană şi modul în care acestea implică comunităţi locale extinse în procesul de luare a deciziilor.

Oraşul câştigător va primi titlul de "Capitală europeană a inovării 2020", precum şi suma de 1 milion de euro pentru a sprijini activităţile sale de inovare şi a-şi consolida capacitatea de a stabili conexiuni între cetăţeni, sectorul public, mediul academic şi întreprinderi, cu scopul de a aduce beneficii societale comunităţilor sale. Fiecare dintre cele cinci oraşe care se vor clasa pe locurile următoare va primi câte 100.000 de euro.

Comisia va anunţa câştigătorul şi ocupanţii celorlalte locuri premiate, în cadrul Zilelor europene ale cercetării şi inovării, care se vor desfăşura în perioada 22-24 septembrie 2020.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

21 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5487
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3705
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.6485

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie