CNBC: Buffett vinde din deţinerea în cel mai mare producător de vehicule electrice din China

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 18 iunie

CNBC: Buffett vinde din deţinerea în cel mai mare producător de vehicule electrice din China

English Version

Berkshire Hathaway a achiziţionat prima dată acţiuni ale companiei chineze BYD în anul 2008, conform publicaţiei americane

În ultimii ani, Berkshire şi-a înjumătăţit deţinerea în BYD, după o creştere puternică a preţului acţiunilor, potrivt CNBC

Berkshire Hathaway, compania de investiţii a legendarului Warren Buffett, a continuat să-şi reducă pachetul de acţiuni deţinut la cel mai mare producător de vehicule electrice din China, scrie CNBC.

Potrivit unei informări a bursei din Hong Kong, recent, Berkshire a vândut 1,3 milioane de acţiuni ale BYD listate la Hong Kong, pentru 39,8 milioane de dolari. Operaţiunea a redus deţinerea vehiculului de investiţii în compania chinează la 6,9%, de la 7%.

Berkshire a achiziţionat pentru prima dată acţiuni ale producătorului auto cu sediul în Shenzhen în 2008, când a cumpărat 225 milioane de titluri pentru circa 230 milioane de dolari. Investiţia s-a dovedit extrem de profitabilă, în condiţiile în care, piaţa de vehicule electrice a avut o creştere puternică în China şi în alte ţări ale globului.

În 2022 şi 2023, vehiculului de investiţii a lui Buffett a vândut jumătate din deţinerea în BYD, după ce preţul acţiunilor crescuse cu aproape 600% faţă de nivelul din 2008, atingând un record istoric în urmă cu circa doi ani.

Conform reglementărilor bursei din Hong Kong, acţionarii trebuie să anunţe când o deţinere depăşeşte sau scade sub un număr întreg, astfel încât investitorii nu vor mai afla dacă Buffett va mai vinde acţiuni BYD decât când şi dacă va ajunge sub pragul de 6% din companie.

Moştenirea lui Charlie Munger

BYD a fost fondată de Wang Chuanfu, începând să producă baterii pentru telefoane mobile încă din anii 1990. În 2023 compania a început să se orienteze către autoturisme devenind de atunci cel mai mare brand de maşini din China, precum şi un producător important de baterii pentru vehicule electrice.

În al patrulea trimestru al anului trecut, BYD a depăşit Tesla devenind cel mai mare producător de vehicule electrice din lume, având de asemenea şi vânzări mai mari decât rivalul său din Statele Unite.

În anul 2010, Buffett a afirmat că investiţia în BYD i se datorează 100% lui Charlie Munger, fostul vicepreşedinte al Berkshire. Munger a fost introdus la BYD de prietenul său Li Lu, fondatorul managerului de active Himalaya Capital din Seattle, conform CNBC.

Charlie Munger a decedat în noiembrie anul trecut, cu doar o lună înainte să împlinească o sută de ani.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Aiureala cu masinile electrice a distrus industria auto a Chinei .Cimpuri intregi de masini electrice , ce stau linistite la soare ,ca si milioanele de apartamente nelocuite de nimeni impreuna cu stocurile imense de armament de imitatie sovietica zac si ele fara intrebuintare .Miliardele de componente ale industriei de aparare ,de la sireturi sau bocancei de parada ,au umplut depozitele .Nimic din ceea ce este in scripte nu corespunde cu fapticul .Rachetele ce sfidau legile fizicii -sau dovedit neputincioase .Mai trebuie sa imprumte de la americani celebrele rachete „hidrosonice ” ale lui Trump ce „zboara” cu mult peste viteza celor aflate in scriptele rusilor si chinezilor.In curind noile rachete nucleare ale NATOului European ii va intristra pe multi .

    Datele macro la care Buffet are acces inaintea altora il determina sa vanda, AAPL, BYD, BA sunt detinerile mari. L am imitat si am vandut GOOG si SNN.

    1. Și Buffer a vândut SNN :) ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9733
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6060
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3222
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9707
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.2170

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb