CNN: Netanyahu afirmă că Israelul se pregăteşte pentru scenarii în alte zone decât Gaza

A.F.
Politică / 12 aprilie

CNN: Netanyahu afirmă că Israelul se pregăteşte pentru scenarii în alte zone decât Gaza

Israelul se pregăteşte pentru "scenarii" în alte locuri decât Gaza, a avertizat premierul Benjamin Netanyahu în timpul unei vizite la o bază aeriană israeliană, relatează CNN.

Tensiunile au crescut în tot Orientul Mijlociu în urma avertismentelor oficialilor americani potrivit cărora Iranul ar putea lansa un atac iminent asupra activelor americane sau israeliene din regiune. Iranul a acuzat Israelul pentru un atac recent asupra consulatului său din Siria, care a ucis comandanţi din Corpul său de elită al Gărzii Revoluţionare.

"Suntem în plin război în Gaza, care continuă cu forţă maximă, chiar dacă ne continuăm eforturile de a recupera ostaticii. Cu toate acestea, suntem şi pregătiţi pentru scenarii care implică provocări în alte zone", a spus Netanyahu.

Vorbind cu personalul forţelor aeriene israeliene de la baza aeriană Tel Nof, la sud de Tel Aviv, premierul a spus că Israelul a dezvoltat o strategie în faţa potenţialelor atacuri.

"Am stabilit o regulă simplă: oricine ne face rău, îi vom face rău. Suntem pregătiţi să satisfacem toate nevoile de securitate ale statului Israel, atât din punct de vedere defensiv, cât şi ofensiv", a explicat Netanyahu.

Israelul se pregăteşte pentru o posibilă represalii iraniene pentru uciderea unui general superior şi a altor şase ofiţeri iranieni într-un atac aerian asupra complexului ambasadei Iranului din Damasc, pe 1 aprilie. Israelul nu a spus că este responsabil, dar liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat miercuri că Israelul "trebuie să fie pedepsit şi va fi" pentru atac.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că civililor nu li se spune să facă nicio pregătire specială, dar a adăugat că Israelul este "foarte pregătit pentru o serie de scenarii".

Netanyahu a făcut comentariile în timp ce trupele israeliene şi avioanele de război au început o operaţiune în centrul Fâşiei Gaza, despre care armata a afirmat că are ca scop distrugerea infrastructurii grupărilor armate palestiniene.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9751
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5879
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0460
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8059
Gram de aur (XAU)Gram de aur351.6538

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb