CNVM a respins contestaţia lui Petru Prunea împotriva sancţiunilor primite

I.S.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 iunie 2009

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins contestaţia fostul preşedinte al "Broker" Cluj-Napoca (simbol BRK), Petru Prunea, împotriva sancţiunilor aplicate în luna aprilie, considerând-o nefondată.

După aflarea deciziei, domnul Prunea ne-a spus că se aştepta la această decizie, fiind convins că mai multe persoane din conducerea "Broker" împreună cu oameni din CNVM au complotat să-l dea jos de la conducere.

"O să intervin în instanţă, pentru că sunt convins că este ceva putred la mijloc", a conchis domnia sa.

Arbitrul pieţei de capital spune că Prunea putea să prevină neregulile de la "Broker" Cluj din funcţiile pe care le deţinea, de director general şi preşedinte al consiliului de administrare.

"Petentul nu şi-a îndeplinit sau şi-a îndeplinit în mod necorespunzător obligaţiile sale legale de supravegherea activităţii SSIF Broker şi a sucursalelor şi agenţiilor sale, în scopul prevenirii încălcării reglementărilor aplicabile pieţei de capital", potrivit deciziei CNVM.

Neregulile descoperite de CNVM la unele din sucursalele "Broker" l-au costat pe Petru Prunea fotoliul de preşedinte - director general, Comisia interzicându-i acestuia să mai activeze pe piaţa de capital timp de cinci ani şi obligându-l să plătească o amendă de 25.000 de lei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu cadeti in capcana manipularior. Unii au dorit , si au facut tot ce se poate , sa-l inlature pe Prunea. Si voi veti fi inlaturati datorita acestor manipulari. Ati fost bagati in cazul Patriciu de aceiasi indivizi din grupul Patriciu, SRS, Luca si altii, ca ei sa scape iar voi sa fiti pedepsiti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro