Gala BURSA 2019Gala BURSA 2019

Cofondatorul Alibaba Group a demisionat

Ziarul BURSA #Internaţional /

Jack Ma

Jack Ma

Jack Ma, cofondatorul Alibaba Group Holding Ltd, cel mai mare retailer online din China, a demisionat din funcţia de preşedinte ieri, în ziua în care a împlinit 55 de ani, într-un moment în care industria sa este afectată de războiul comercial cu SUA, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Ma este în prezent cel mai bogat om din China, cu o avere estimată la 39 de miliarde de dolari.

Jack Ma l-a numit succesor pe actualul director general al Alibaba, Daniel Zhang, în vârstă de 47 de ani. El este în această funcţie din 2015 şi este cunoscut ca arhitectul "Zilei Celibatarilor", cea mai importantă zi de cumpărături online, care se sărbătoreşte în China în fiecare an la 11 noiembrie.

Fost profesor de engleză, Jack Ma a înfiinţat Alibaba în 1999. Compania are peste 66.000 de angajaţi cu normă întreagă şi o capitalizare bursieră de aproximativ 462 de miliarde de do-lari.

Când a fost listată la Bursa de la New York, în 2014, Alibaba a doborât toate recordurile cu oferta publică iniţială de 25 de miliarde de dolari.

Piaţa de retail online din China încetineşte din cauza războiului comercial cu SUA. În primul semestru din acest an, vânzările online au cres-cut cu 17,8%, faţă de un avans de 23,9% în 2018.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS