Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”Conferinţa BURSA “AFACERI ÎN AGRICULTURĂ”

Cofondatorul şi directorul general al Norwegian Air, Bjorn Kjos, demisionează

D.V.
Internaţional /

Bjorn Kjos, fost pilot de vânătoare, a demisionat joi, după 17 ani, din funcţia de director general al Norwegian Air, compania norvegiană low-cost pe care a co-înfiinţat-o, transmit DPA şi Reuters.

Kjos a ajutat la transformarea micuţei companii aeriene cu sediul într-o baracă de prefabricate de la marginea aeroportului Oslo în al treilea operator low-cost din Europa după numărul de pasageri.

Norwegian Air şi-a mărit numărul de zboruri transatlantice, iar vara trecută s-a confruntat cu dificultăţi în privinţa numărului de piloţi disponibili şi a trebuit să ia în leasing mai multe avioane. Extinderea a dus la datorii ridicate şi pierderi, astfel încât compania a trebuit să obţină de la acţionari trei miliarde de coroane norvegiene (350 milioane de dolari) anul acesta.

"Sunt încrezător că board-ul va găsi cel mai bine calificat succesor pentru a conduce următoarele capitole din istoria Norwegian, alături de o echipă de conducere de top", a declarat Kjos, în vârstă de 72 de ani.

De asemenea, Norwegian Air a raportat rezultate financiare peste aşteptări în trimestrul doi: profit net de 82,8 milioane de coroane norvegiene, în timp ce analiştii se aşteptau la 76,2 milioane de coroane norvegiene.

Săptămâna trecută, IAG - proprietarul operatorilor aerieni British Airways, Iberia şi Aer Lingus - a anunţat vineri că nu este interesat de preluarea Norwegian Air, după ce presa din Spania a anunţat că acesta va face o ofertă pentru compania norvegiană low-cost.

"Am declarat de câteva ori în ultimele luni că nu mai suntem interesaţi de Norwegian Air. Nimic nu s-a schimbat", a precizat un purtător de cuvânt al IAG.

În ianuarie, IAG anunţase că nu va face o ofertă pentru Norwegian şi intenţionează să-şi vândă participaţia de 3,93% deţinută la operatorul aerian norvegian.

Citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, site-ul spaniol de ştiri OKdiario anunţa că în următoarele două săptămâni IAG va face o ofertă pentru Norwegian Air.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Gala BURSA 2019
Gala BURSA 2019

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS