Comisia a lansat o rundă de înscrieri în cadrul iniţiativei DiscoverEU

R.S.
Comunicate de presă / 16 aprilie

Comisia a lansat o rundă de înscrieri în cadrul iniţiativei DiscoverEU

Comisia a lansat cea mai recentă rundă de înscrieri în cadrul iniţiativei DiscoverEU, astăzi, 16 aprilie, la ora 12:00 CET, în timpul Săptămânii europene a tineretului. Acesta se va încheia marţi, 30 aprilie, la ora 12:00 CET.

În total, sunt disponibile 35 500 de permise de călătorie. Pentru a obţine unul, tinerii născuţi între 1 iulie 2005 şi 30 iunie 2006 pot participa la un quiz cu cinci întrebări despre UE şi o întrebare suplimentară pe Portalul european pentru tineret. Candidaţii selectaţi vor primi un permis gratuit de transport feroviar pentru a călători în Europa timp de până la 30 zile, între 1 iulie 2024 şi 30 septembrie 2025.

Cererea de propuneri este deschisă candidaţilor din Uniunea Europeană şi din ţările asociate la programul Erasmus+, inclusiv Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia şi Turcia. Titularii de bilete îşi pot planifica propriile rute sau se pot inspira din cele existente. De exemplu, ei pot descoperi o rută lansată anul trecut, care se axează pe oraşe şi locuri care fac ca Uniunea Europeană să devină "frumoasă, durabilă şi favorabilă incluziunii", în conformitate cu principiile noului Bauhaus european.

Participanţii pot beneficia, de asemenea, de itinerarul cultural DiscoverEU, o iniţiativă a Anului european al tineretului 2022, care combină diverse destinaţii culturale, inclusiv arhitectura, muzica, arta fină, teatrul, moda şi designul. Participanţii pot vizita capitalele europene ale culturii, care se află pe lista patrimoniului mondial UNESCO, siturile care poartă Marca patrimoniului european sau locaţiile "Access City Award", care sunt oraşe care au mers mai departe pentru a deveni mai accesibile tuturor.

DiscoverEU este mult mai mult decât un bilet. Participanţii vor primi, de asemenea, un card de reducere cu peste 40 000 de posibilităţi de reducere pentru transportul public, cultură, cazare, alimentaţie, sport şi alte servicii în ţările eligibile. În plus, agenţiile naţionale Erasmus+ organizează reuniuni de informare înainte de plecare, iar agenţiile naţionale din toate ţările Erasmus+ pregătesc întâlniri DiscoverEU, programe de învăţare cu o durată de la o zi la trei zile.

Incluziunea socială este o prioritate absolută a programului Erasmus+, astfel încât participanţii cu dizabilităţi sau cu probleme de sănătate primesc sprijin în călătoriile lor. Începând din octombrie 2022, agenţiile naţionale Erasmus+ au pus în aplicare Acţiunea de incluziune DiscoverEU, permiţând organizaţiilor care lucrează cu tineri cu mai puţine oportunităţi să solicite un grant. Această acţiune oferă un sprijin suplimentar participanţilor, cum ar fi finanţare suplimentară şi posibilitatea de a călători împreună cu însoţitorii. De la prima cerere de propuneri din octombrie 250, agenţiile naţionale Erasmus+ au acordat peste 2022 de proiecte, iar în acest an au loc două cereri de propuneri pentru acţiunea de incluziune.

În timp ce DiscoverEU încurajează călătoriile durabile pe calea ferată, sunt disponibile modalităţi speciale pentru tinerii din regiunile ultraperiferice, din ţările şi teritoriile de peste mări, din zonele îndepărtate şi din insule.

Comisia a lansat DiscoverEU în iunie 2018, în urma unei acţiuni pregătitoare a Parlamentului European. Acesta este integrat în programul Erasmus+ 2021-2027.

Din 2018, peste 1 milioane de candidaţi şi-au depus candidatura pentru 284 000 de permise de călătorie disponibile. Conform celui mai recent sondaj ulterior călătoriei, 72% dintre candidaţi au declarat că este prima dată când călătoresc în afara ţării lor de reşedinţă cu trenul. Pentru mulţi, a fost, de asemenea, prima dată când au călătorit fără părinţi sau adulţi însoţitori, iar majoritatea au indicat un sentiment sporit de independenţă. Peste două treimi au declarat că nu ar fi fost în măsură să îşi finanţeze permisul de călătorie fără DiscoverEU.

Experienţa DiscoverEU le-a oferit tinerilor o mai bună înţelegere a altor culturi, precum şi a istoriei europene şi le-a îmbunătăţit competenţele lingvistice. Participanţii sunt invitaţi să devină ambasadori DiscoverEU pentru a promova iniţiativa. Grupul oficial #DiscoverEU are peste 96 000 de membri, în care tinerii călători se pot contacta reciproc pentru a face schimb de experienţe şi sfaturi.

Pentru a se înscrie, candidaţii eligibili trebuie să completeze un chestionar cu variante multiple de răspuns care testează cunoştinţele generale despre Uniunea Europeană şi alte iniţiative ale UE destinate tinerilor. Comisia va clasifica solicitanţii pe baza răspunsurilor acestora. Comisia va oferi permise de călătorie solicitanţilor care urmează clasamentul acestora, până la limita biletelor disponibile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Lansare carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5940
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0203
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8371
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4718

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb