Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Comisia Europeană ne alocă 1 miliard euro pentru IMM-uri

Comunicate de presă /

Marcel Boloş

Marcel Boloş

Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene, a anunţat, intr-o dezbatere online găzduita de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii, o creştere de până la 1 miliard euro a sumei alocate relansării operatorilor economici.

Ministrul Bolos a expus cele 4 instrumente negociate de Romania cu Comisia Europeană si care sunt în curs de analiză la nivelul Guvernului.

Este vorba despre acordarea de grant-uri în cuantum de 10% din cifra de afaceri destinata capitalului de lucru necesar finanţării activităţilor curente

De asemenea, sunt avute in vedere voucherele de consum, inclusiv cele de turism, pentru procesul de digitalizare sau pentru servicii.

Subvenţionarea salariilor pentru persoanele aflate în şomaj tehnic este o alta măsură, menita sa acopere până la 50% din costurile salariale, odată acceptată propunerea de catre Comisia Europeană.

In acelasi timp, prin sprijinirea investiţiilor sub forma schemelor de ajutor de stat masura se va putea acorda o suma de 800.000 euro fiecarei intreprinderi.

Ministrul Bolos a declarat ca, "Daca ajutorul pus la dispoziţia IMM-urilor a fost initial de 500 mil. euro, in acest moment, în urma negocierilor noastre cu Comisia Europeană, putem spune că am obţinut suma de 1 miliard euro, inclusiv sprijin din bugetul de stat".

Suma de 1 miliard euro este complementară lansărilor de proiecte avute în vedere pentru sustinerea antreprenoriatului în viitoarea perioada.

Ministrul Marcel Boloş a anunţat, totodata, consultări cu mediul bancar pentru stabilirea unui nou mecanism de lucru: "Obiectivul nostru este simplificarea şi debirocratizarea in procesul de evaluare şi selecţie a proiectelor pe care le finantatam din fonduri europene", a mai aratat ministrul Fondurilor Europene.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS