Comisia Europeană propune relaxarea regulilor privind capitalul de risc

Ziarul BURSA #Internaţional / 15 iulie 2016

Comisia Europeană propune relaxarea regulilor privind capitalul de risc

Comisia Europeană a propus, ieri, o serie de măsuri destinate creşterii pieţei UE pentru capitalul de risc (venture capital) în încercarea de a diversifica accesul la capital pentru micile companii din Europa, informează Reuters.

Fondurile de capital de risc (venture capital) investesc în firme noi şi mai riscante care în mod normal sunt refuzate de bănci sau alţi investitori mai conservatori. Acest segment este considerat un stimulent important al inovaţiei, dar deocamdată este un jucător mic în Europa cu o piaţă de cinci miliarde de euro, de aproape cinci ori mai mică decât în SUA, conform Agerpres.

Întreprinderile mici şi mijlocii din Europa îşi asigură 75% din finanţarea lor de la bănci şi în ultima perioadă au probleme în a obţine capital în condiţiile în care sectorul bancar se confruntă cu creşterea cerinţelor de capital.

În încercarea de a extinde piaţa de capital de risc, Executivul comunitar a propus ieri modificarea regulamentelor privind fondurile europene cu capital de risc (EuVECA) şi fondurile europene de antreprenoriat social (EuSEF), în ideea de a permite fondurilor mai mari să investească în start-up-uri riscante fără a trebui să respecte cerinţe sporite. Până acum, doar fondurile cu active sub administrare în valoare de peste 500 de milioane de euro puteau comercializa şi administra fonduri EuVECA şi EuSEF. Acest prag va fi eliminat. De asemenea, Comisia a propus extinderea categoriilor de active în care fondurile de capital de risc pot investi pentru a include companiile mici. În plus, se are în vedere reducerea costurilor, prin interzicerea explicită a taxelor impuse de autorităţile competente din statele membre gazdă, şi simplificarea proceselor de înregistrare şi prin stabilirea capitalului minim necesar pentru a deveni administrator.

"Sunt foarte mulţumit că ultima mea contribuţie în calitate de comisar este anunţarea unor măsuri care vor contribui la consolidarea pieţelor capitalului de risc din Europa. Este nevoie ca întreprinderile din Europa să aibă opţiuni de finanţare mai numeroase şi să poată atrage investiţiile de care au nevoie aici în UE. Acest lucru marchează încă un pas înainte către crearea uniunii pieţelor de capital", a declarat comisarul Jonathan Hill.

Industria fondurilor şi-a declarat susţinerea pentru propunerile Comisiei Europene. Cu toate acestea, statele membre UE şi Parlamentul European vor trebui să aprobe aceste propuneri înainte să intre în vigoare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Multinationalele nu vor Imm ca le fura clienti.

    Industria auto de ex. nu mai are un nou Ford, Aston Martin. Aceleasi firme exista, s-au cumparat unele pe altele si au ramas cateva grupuri de firme mamut ca Toyota, WV. Pe langa aceste firme nici bancile nu vor sa fie imm-uri pe acest segment de piata pentru ca ele au creditat firmele mamut si isi vor dobanda si bani inapoi. 

    Daca se intampla ca ceva sa mearga prost pe acest lant politicul acorda ajutor de stat pentru un motiv oarecare la presiunea firmelor mamut si a bancilor mamut. Exemple sunt Peugeot, Gm.

    Deci cel care are o idee de imm este rugat sa fie muncitor de linie si sa nu mai tot gandeasca atat! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5749
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1357
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9082
Gram de aur (XAU)Gram de aur354.1460

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb