Comisia Europeană taie estimările privind economia zonei euro

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 mai 2014

Comisia Europeană şi-a redus, ieri, estimările pentru creşterea economiei zonei euro, anul viitor, avertizând că inflaţia redusă din uniunea monetară va rămâne o ameninţare pentru redresare în următorii doi ani.

Conform autorităţilor de la Bruxelles, economia zonei euro va înregistra un avans de 1,7% anul viitor, faţă de 1,8%, cât era previziunea din februarie. Pentru anul curent, Comisia şi-a menţinut estimarea de creştere economică a zonei euro la 1,2%.

Pe ansamblul Uniunii Europene, însă, Comisia a urcat prognoza pentru creşterea Produsului Intern Brut la 1,6% în 2014, de la 1,5%, cât anticipa în februarie, în timp ce pentru anul următor a menţinut estimarea la 2%.

Inflaţia din zona euro va fi de 0,8% în acest an şi de 1,2% anul următor, potrivit Comsiei. Ambele rate de inflaţie anticipate sunt sub pragul de aproape 2% ţintit de Banca Centrală Europeană (BCE).

"Per ansamblu, perspectiva s-a îmbunătăţit, dar rămâne condiţionată de continuarea acţiunilor credibile pe mai multe fronturi la nivel naţional şi al UE. Ajustările necesare de competitivitate şi reducerea datoriilor în ţările vulnerabile sunt mai greu de realizat cu o inflaţie foarte redusă la nivelul UE, mai ales dacă se va menţine pe o perioadă prea lungă", a declarat Marco Buti, şeful departamentului de economie al Comisiei de la Bruxelles.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro